Skip to main content

Οι δεσμεύσεις της Ελληνικός Χρυσός στο δημοτικό συμβούλιο Αριστοτέλη

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο Αριστοτέλη και απαρίθμησε τα οφέλη που θα έχει η περιοχή από τη νέα συμφωνία.

Η νέα επενδυτική συμφωνία της Ελληνικός Χρυσός με το δημόσιο θα έχει σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων δύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Δημητριάδης.

«Γνωρίζετε τη δέσμευση που έχει η Ελληνικός Χρυσός απέναντι στην τοπική κοινωνία και στην ανάπτυξη των μεταλλείων Κασσάνδρας. Από το 2004 έχουμε δουλέψει μαζί σας πολύ στενά με γνώμονα πάντα να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της περιοχής με το μέγιστο όφελος για όλους. Σήμερα είμαστε εδώ για να γυρίσουμε μαζί σελίδα στην 20ετή μας σχεδόν συνεργασία και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο με μια νέα Επενδυτική Συμφωνία που έρχεται να χτίσει πάνω σε όλα όσα έχουμε επιτύχει ήδη, που ουσιαστικά δίνει επιτέλους τη δυνατότητα στα Μεταλλεία Κασσάνδρας να καταστούν αυτό που πρέπει να είναι: παγκόσμιας κλάσης μεταλλεία, με ισχυρό πλουτοπαραγωγικό αποτύπωμα για την περιοχή μας και για την Ελλάδα συνολικά», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, γίνεται η επανεκκίνηση μιας μεγάλης επένδυσης που ιστορικά είναι από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις που γίνεται στη χώρα μας. Με τη νέα Συμφωνία σφραγίζουμε την υπεύθυνη αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου. Τα μεταλλεία Κασσάνδρας γίνονται πηγή ευημερίας για όλους και ιδιαίτερα για εσάς, την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της. Με τη νέα συμφωνία, πλέον παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των μεταλλείων και άρα την πλουτοπαραγωγική τους δραστηριότητα κατά 7 έτη τουλάχιστον», είπε ο κ. Δημητριάδης.

«Προσθέτουμε 1.400 καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας, με προτεραιότητα πάντα στο εργατικό δυναμικό του Δήμου Αριστοτέλη, στους 1.650 εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται στα μεταλλεία. Παράλληλα, συνολικά στην πλήρη ανάπτυξη όπως την προβλέπει το νέο μας επενδυτικό σχέδιο δημιουργούνται 3.000 άμεσες θέσεις εργασίας, και βεβαίως αν σε αυτές προσθέσουμε και τις έμμεσες τότε έχουμε συνολικά 5.000 θέσεις εργασίας», ανέφερε.

«Θεωρώ δε ιδιαίτερα σημαντικό και θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι το νέο επενδυτικό σχέδιο, για πρώτη φορά, δεσμεύει συγκεκριμένο ύψος επενδύσεων που θα γίνουν απευθείας στην τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη και τη στήριξή της. Στην περιοχή θα επενδυθούν εμπροσθοβαρώς 70 εκατ. ευρώ για να γίνουν εμβληματικά αναπτυξιακά έργα και έργα κοινωνικής μέριμνας, τα οποία βεβαίως θα τα συναποφασίσουμε μαζί σας, και θα αποτελέσουν την παρακαταθήκη μας προς τις επόμενες γενιές», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προσθέτοντας ότι έτσι ο τόπος θα διασφαλίσει τη μακροχρόνια ευημερία του χάρη στα μεταλλεία Κασσάνδρας».

«Ως Ελληνικός Χρυσός, η δέσμευσή μας απέναντί σας είναι ότι στην επόμενη ημέρα των Μεταλλείων θα προχωρήσουμε μαζί, με ευθύνη και με ισχυρή αναπτυξιακή ματιά, για να μετατρέψουμε τα Μεταλλεία σε καταλύτες ανάπτυξης προς όφελος όλων», κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.