Skip to main content

Επικοινωνία Καλαφάτη με Κασαπίδη και Βόσδου για τον μεγάλο σεισμό στη Φλώρινα

Τρεις δήμοι ζητούν να κυρηχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία των υπηρεσιών.

Αλλεπάλληλες επαφές με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Σωτήρη Βόσδου, είχε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τον μεγάλο σεισμό 5,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη Φλώρινα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο κ. Καλαφάτης ενημερώθηκε για τις μικρές υλικές ζημιές σε κτίρια, αλλά και για τη σύσκεψη που έγινε το πρωί.

Σύμφωνα με τον κ. Βόσδου, αρμόδια υπηρεσιακά συνεργεία έχουν ξεκινήσει την εκτίμηση των ζημιών σεε κτίρια, προκειμένου να εξετασθεί σε πρώτη φάση η καταλληλόλητα τους ή μη.
Παράλληλα, στη σύσκεψη που έγινε, παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του στρατού, ενώ εξετάστηκαν και χώροι που μπορεί να φιλοξενήσουν πολίτες σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Επίσης, οι Δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου ζήτησαν, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, την κήρυξη των τριών Δήμων της Π.Ε. Φλώρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στο δήμο Πρεσπών, όπως ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης έχουν υποστεί ζημιές 5 πετρόκτιστες κατοικίες, ενώ μικρορωγμές έχουν αναφερθεί σε κτίρια όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες.