Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ: ΚΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι διπλωματικοί σύμβουλοι των ηγετών Τουρκίας και Γαλλίας

Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο αναφέρθηκε χωρίς καν να τον κατονομάσει.

«Βλέπω πως το άτομο που ηγείται της Γαλλίας συνέχεια με στοχοποιεί και μου επιτίθεται. Εσύ τι δουλειά έχεις με μένα; Εσύ πρώτα να λογοδοτήσεις για την Αλγερία. Οι παππούδες σου σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία. Εσύ να λογοδοτήσεις για την Ρουάντα, εκεί σκοτώσατε εκατοντάδες χιλιάδες», τόνισε ο Ερντογάν.

«Ο Μακρόν στέλνει μήνυμα και λεει ‘’η Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Λιβύη’’. Εσύ αυτές τι συμβουλές να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου. Εκεί υπάρχουν δυνάμεις του Μάλι, της Wagner. Να αποσύρετε πρώτα αυτές τις δυνάμεις και μετά να συζητήσουμε μαζί σας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, η φραστική επίθεση Ερντογάν κατά Μακρόν, έγινε μόλις δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι διπλωματικοί σύμβουλοι των ηγετών της Τουρκίας και της Γαλλίας για θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Πηγή: skai.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ