Skip to main content

Έξι γυναίκες μαζί γίνονται... Στρίνγκλες

Τα μέλη του γυναικείου, πολυφωνικού συγκροτήματος «Stringless» μιλούν στη Vwoman για το μήνυμα που στέλνουν οι φωνές έξι γυναικών ενωμένες.

Της Σοφίας Αποστολίδου

Λένε ότι η συνύπαρξη πολλών γυναικών μαζί επιφέρει φωνές. Στην περίπτωση όμως που αναφερόμαστε στις «Stringless», οι φωνές αυτές ενώνονται δημιουργικά και συνθέτουν μία μουσική πανδαισία. Η Αλμπένα Κούτοβα, η Έλσα Μουρατίδου, η Κατερίνα Μαυροφρύδου, η Δωροθέα Μιχαήλ, η Βασιλική Αλεξίου και η Στέλλα Γιαλτζή συνένωσαν τις φωνές τους και έγιναν οι «Stringless», ένα πολυφωνικό γυναικείο συγκρότημα που χωρίς χορδές-«without strings», εξ’ ου και «Stringless»- και με μοναδικό όργανο τις φωνές τους μας χαρίζουν μαγικές ερμηνείες. Η πολυφωνία και η αντικατάσταση των μουσικών οργάνων αποκλειστικά από γυναικείες φωνές ήταν και παραμένει για τις «Stringless» η μεγαλύτερη πρόκληση, όπως και οι απαιτήσεις των πολλαπλών ρόλων στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν ως μητέρες, σύζυγοι, καλλιτέχνες.

Οι έξι υπέροχες «Stringless» μιλούν στη Vwoman για τον τρόπο με τον οποίο διαχρονικά η γυναικεία φωνή επισφραγίζει τις σημαντικές στιγμές ενός ανθρώπου, από το νανούρισμα μέχρι το μοιρολόι. Αποκαλύπτουν τα μυστικά τους χάρη στα οποία ανταπεξέρχονται στην απαιτητική καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας, μοιράζονται με τη Vwoman τα μελλοντικά τους σχέδια και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τη φωνή της σύγχρονης γυναίκας μελωδία.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.