Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον υπουργό ότι δεν εξήγησε πώς οι πολίτες θα προετοιμαστούν για το πρόγραμμα εν μέσω lockdown.

Πυρά κατά του Κωστή Χατζηδάκη αναφορικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» εξαπολύει ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε πως ο «τεχνικός κόσμος και η κοινωνία με δυσκολία μπορούν να παρακολουθήσουν το αλαλούμ με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) τις τελευταίες ημέρες, αλλά και την πλήρη άγνοια που επιδεικνύει ως προς τους επιστημονικούς και υγειονομικούς κανόνες».

«Τελευταίο επίτευγμα αποτελεί η ολιγοήμερη παράταση έναρξης του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», που θα ξεκινήσει τελικά από τη Θεσσαλία, στις 9/12, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν και δε δέχονται κοινό, η πανδημία που βρίσκεται στην κορύφωσή της έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ σε όλη τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στη Λάρισα, και ενώ τμήμα της Θεσσαλίας βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ενώ ο κ. Χατζηδάκης έδωσε στη δημοσιότητα τον τελικό οδηγό του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», δεν μάς εξήγησε πώς οι πολίτες και η αγορά θα προετοιμαστούν για το πρόγραμμα εν μέσω του καθολικού εγκλεισμού των πολιτών καθώς και με ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες από τους μηχανικούς, οι επισκέψεις στις κατοικίες και στις πολεοδομίες», αναφέρει και πως προσθέτει πως «κρύβει εντέχνως ότι με τη επιλογή του, να μη σεβαστεί τους περιορισμούς της πανδημίας, πολλοί πολίτες δε θα ενταχθούν, και μέσα σε αυτούς οι κάτοικοι των λαϊκών συνοικιών και της υπαίθρου, όσοι δηλαδή πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια και τις μεγάλες ενεργειακές απώλειες».

«Από την άλλη δεν μας εξηγεί πώς μια υπεύθυνη δήλωση και μάλιστα από τον ωφελούμενο ή τον μηχανικό υποκαθιστά, έστω και προσωρινά, μια διοικητική πράξη νομιμότητας κτιρίου! Πόσοι φάκελοι θα μείνουν έτσι στον αέρα; Και πόσες ακόμα τροποποιήσεις θα γίνουν για να διορθωθεί αυτή η ανοησία; Πράγματι μιλάμε για «άριστη» αναβάθμιση του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος!», τονίζει.

«Ενώ στα ακίνητα που δεν θα ενταχθούν ποτέ στο πρόγραμμα, λόγω της κατάργησης της κατηγορίας 5 των αυθαιρέτων, δεν δίνει καμία λύση. Κυριολεκτικό επιτελικό μπάχαλο, εφόσον ούτε τακτοποίηση αυθαιρέτου γίνεται, ούτε ένταξη στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», αλλά μπορεί με μια δήλωση να τα αποφύγεις όλα και μετά έχει ο Θεός. Χρειάζεται τιτάνια προσπάθεια να ξεφύγει κανείς από τα όρια της λογικής και το καταφέρατε με άριστα! Κύριε Χατζηδάκη τα έχετε καταστρέψει όλα, μην οδηγήσετε σε αδιέξοδο και το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», ενώ η κοινωνία μας δίνει μια μάχη ζωής!», καταλήγει ο κ. Φάμελλος.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ