Skip to main content

Feelcar: Αξεσουάρ για… σωφερίνες από μια 25χρονη από τη Θεσσαλονίκη

Με σπουδές σε χρηματοοικονομικά και μάνατζμεντ η Κατερίνα Φυλακτού δημιούργησε μια εταιρεία με γυναικεία αξεσουάρ αυτοκινήτου όλο στρας και χρώμα

Θέλει να ομορφύνει την καθημερινότητα της γυναίκας πίσω από το τιμόνι, να την κάνει πιο παιχνιδιάρικη και να δώσει μια θηλυκή πινελιά στην οδηγική εμπειρία. Έτσι, δημιούργησε πριν από μερικούς μήνες μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, τη Feelcar, που προσφέρει στις… σωφερίνες ευφάνταστα αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, γεμάτα στρας και χρώματα, από καλύμματα τιμονιού, βάσεις κινητών, μπρελόκ, μαξιλαράκια και σουβέρ για την ποτηροθήκη μέχρι αρωματικά, organizers για τις θέσεις, τραπεζάκια ταξιδιού και επενδύσεις για τις ζώνες ασφαλείας.

Η μόλις 25 ετών Κατερίνα Φυλακτού, μεγαλωμένη μέσα στον χώρο του αυτοκινήτου, καθώς η επιχείρηση του πατέρα της ασχολείται με τα ανταλλακτικά, βρήκε τη δική της θέση στην αγορά των τεσσάρων τροχών, βάζοντας γυναικεία σφραγίδα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Σε μια αναζήτηση ανταλλακτικών στο εξωτερικό για την οικογενειακή επιχείρηση, βρέθηκε τυχαία σε επαφή με τα διαφορετικά αυτά προϊόντα και σκέφτηκε αμέσως τον εαυτό της να τα χρησιμοποιεί. Μετά από μια έρευνα αγοράς μάλιστα διαπίστωσε ένα κενό που δεν καλυπτόταν συστηματικά από κανέναν.

Έτσι, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή τις σπουδές της –σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε μεταπτυχιακό στο μάνατζμεντ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο- αξιοποιώντας παράλληλα το δαιμόνιο του εμπορίου που κυλούσε ούτως ή άλλως στις φλέβες της από παιδί και να ιδρύσει τη Feelcar, μια εταιρεία που… αισθάνεται το αυτοκίνητο, αλλά με τις αισθήσεις της γυναίκας.

Διακοσμώντας το αυτοκίνητο



Η Feelcar, που έχει την έδρα της στην Ευκαρπία, διαθέτει δύο βασικές προϊοντικές κατηγορίες: τα αξεσουάρ με στρας, που δίνουν τη λάμψη τους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά και τα αξεσουάρ για την οικογένεια, τα οποία απευθύνονται στη μητέρα οδηγό, που μεταφέρει με το αυτοκίνητο τα παιδιά της και θέλει να κάνει και τη δική τους εμπειρία ομορφότερη. Συνολικά διαθέτει 95 κωδικούς, μια γκάμα που διευρύνεται συνεχώς. Αν και λίγο καιρό στην αγορά, υποδέχεται στο e-shop της το καθημερινό ενδιαφέρον καταναλωτριών από όλη την Ελλάδα, που αναγνωρίζουν πως πρόκειται για κάτι πρωτότυπο που δεν έχουν ξαναδεί.

«Διακοσμούμε το σπίτι μας και το κάνουμε ομορφότερο, γιατί όχι και το αυτοκίνητό μας; Ήθελα να ομορφύνω αυτές τις ώρες που περνά η γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο. Άλλωστε, πάντα αγαπούσα τα στρας και γενικότερα τα αξεσουάρ» λέει η Κατερίνα Φυλακτού στη Voria.

Στόχος της για το επόμενο διάστημα είναι να γνωρίσουν τη Feelcar όσο το δυνατό περισσότεροι καταναλωτές, γυναίκες και άνδρες, ενώ στα μακροπρόθεσμα πλάνα της είναι και η δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος, όπου θα μπορεί ο πελάτης να δει το προϊόν από κοντά. Αυτό όμως που θέλει περισσότερο από όλα είναι το brand Feelcar να ταυτιστεί τα επόμενα χρόνια με τα γυναικεία αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Στο επιχειρηματικό αυτό βήμα θερμοί υποστηρικτές είναι οι γονείς της Κατερίνας, Σωτήρης και Φιλιώ. Ο μεν πατέρας της ήταν αυτός που της εμφύσησε την αγάπη για το επιχειρείν –κοριτσάκι πήγαινε τα καλοκαίρια στην οικογενειακή επιχείρηση και υποκρινόταν ότι έκοβε τιμολόγια- και συνεχίζει να την ενθαρρύνει, η δε μητέρα της τη βοηθά σε ό,τι χρειαστεί στο εγχείρημά της.  

Η ίδια συνεχίζει να εργάζεται και στα ανταλλακτικά, συσσωρεύοντας γνώση γύρω από το αυτοκίνητο, αλλά και το εμπόριο.