Skip to main content

Γαργαλιάνος: Σε έναν μήνα θα γνωρίζουμε εάν τα εμβόλια καλύπτουν την παραλλαγή Όμικρον

Στην παραλλαγή Όμικρον και για τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα γι΄ αυτή αναφέρθηκε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος

Στην παραλλαγή Όμικρον και για τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα γι΄ αυτή αναφέρθηκε στον Status ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

«Γνωρίζουμε ότι η παραλλαγή έχει πολλές μεταλλάξεις, ότι ξεκίνησε από την Αφρική και πως έχουν αναφερθεί περιστατικά με ήπιες νοσήσεις κυρίως σε νέους ανθρώπους», σημείωσε.

Ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε ότι χρειάζονται μελέτες εργαστηριακές και πληθυσμιακές. «Προτού έχουμε εργαστηριακές μελέτες για το τι κάνει αυτή η παραλλαγή και προτού έχουμε πραγματικά δεδομένα, πραγματικού κόσμου, δηλαδή αν έχουμε περισσότερες νοσηλείες, θανάτους, θα πρέπει να περιμένουμε», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Όπως σημείωσε ο κ. Γαργαλιάνος «μπορεί σε όλη την Ευρώπη να έχουμε ήδη είσοδο της παραλλαγής Όμικρον. «Καλά είναι τα μέτρα των περιορισμών, αλλά τα μέτρα τα βασικά παγκοσμίως είναι ο εμβολιασμός και οι μάσκες» υπογράμμισε ο κ. Γαργαλιάνος, ο οποίος τάχθηκε κατά του lockdown αυτή τη στιγμή. Σημείωσε επίσης ότι σε ένα μήνα θα γνωρίζουμε εάν τα εμβόλια καλύπτουν και την παραλλαγή Όμικρον.