Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γέμισε τουρίστες η πόλη-Ουρές για τον Λευκό Πύργο και τα καραβάκια (vid+φωτο)

Επισκέπτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης κάνουν βόλτες στην παραλία, επισκέπτονται αξιοθέατα, μνημεία, ιστορικούς χώρους και γνωρίζουν την πόλη

Πλημμύρισε από κόσμο την Κυριακή από το πρωί η Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα από τουρίστες , τόσο από το εξωτερικό όσο και από διάφορες περιοχές της χώρας.

Επισκέπτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης βρίσκονται στην πόλη προκειμένου να επισκεφτούν τα αξιοθέατα και να περιηγηθούν σε περιοχές με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον. Για την βόλτα τους αυτή επιλέγουν τα γωνστά κόκκινα διώροφα λεωφορεία που φτάνουν ως την Άνω Πόλη και έχουν μετάφραση σε 11 διαφορετικές γλώσσες.

Τουρίστες από το Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Αμερική βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης και στη συνέχεια να επισκεφτούν κάποια από τις παραλίες της Χαλκιδικής.

Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στο σύμβολο της πόλης, τον Λευκό Πύργο, ενώ άλλοι επιλέγουν να σαλπάρουν με το...πειρατικό καράβι στον Θερμαϊκό. Άλλοι πάλι επιβιβάζονται στα καραβάκια της γραμμής για μια βόλτα μέχρι την Περαία. Θα πιουν τον καφέ τους εν πλω και στον προορισμό τους θα απολαύσου τσίπουρο και θαλασσινά. Μάλιστα, αρκετοί είναι και αυτοί που βρίσκονται στην πόλη προερχόμενοι από περιοχές της νότιας Ελλάδας και συνδυάζουν Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για διακοπές.

Εκτός φυσικά από τους επισκέπτες αρκετοί είναι οι Θεσσαλονικείς που έμειναν στην πόλη και βγήκαν για μια βόλτα στην παραλία είτε απλά για περπάτημα είτε για μια ποδηλατάδα είτε για έναν δροσερό καφέ.

Σύμμαχος όλων ο καιρός, καθώς σήμερα δρόσισε και άνετα μπορούσε κάποιος να χαρεί ένα περίπατο.