Skip to main content

Το top 5 των προορισμών που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για να περάσουν τις γιορτές

Τι επιλέγουν για Χριστούγεννα και τι για Πρωτοχρονιά - Οι top 5 προορισμοί για τις γιορτές, σε Ελλάδα και εξωτερικό, που διαλέγουν οι Θεσσαλονικείς

Την έχουν χαρακτηρίσει άπειρες φορές ως «την πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης», πιθανότατα και ολόκληρου του πλανήτη. Το Παρίσι, χαοτικό, γραφικό, ερωτικό, κερδίζει όλους όσοι το επισκέπτονται, αποτελώντας έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τις φετινές γιορτές με τη διαχρονική του…παριζιάνικη λάμψη κρατά τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων όπως προκύπτει από τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων για τη διάρκεια των εορτών, τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά.

Παρά την ανασφάλεια που επικρατεί λόγω της επεκτατικής πορείας της παραλλαγής Όμικρον οι Θεσσαλονικείς φαίνονται διατεθειμένοι να ταξιδέψουν έστω και για ολιγοήμερες αποδράσεις προκειμένου να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να γεμίσουν τις μπαταρίες φοβούμενοι πως το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί.

Τα top - 5 των προορισμών εντός και εκτός Ελλάδας για τις γιορτές

Πέρα από το Παρίσι, που αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των εορτών για τους Θεσσαλονικείς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν για τα Χριστούγεννα το Λονδίνο ενώ έπονται το Ντουμπάι, η Βιέννη και η Ρώμη.

Η Βιέννη που αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους χριστουγεννιάτικους προορισμούς φέτος φάνηκε να… τρόμαξε κάποιους εν δυνάμει επισκέπτες του καθώς από πολύ νωρίς επιβλήθηκαν μια σειρά περιορισμών αλλά και ολιγοήμερο lockdown, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και δεύτερες σκέψεις.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που ψηφίζουν Ελλάδα επιλέγοντας να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Ηράκλειο, τη Μυτιλήνη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τα Χανιά.

Σχεδόν πανομοιότυπη είναι η εικόνα για την Πρωτοχρονιά αναφορικά με τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας, με το Ηράκλειο να αποτελεί νούμερο ένα προορισμό και να ακολουθούν κατά πόδας τα Χανιά, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Από την πρώτη πεντάδα της Πρωτοχρονιάς απουσιάζει το Ντουμπάι και το Λονδίνο, με το top - 5 του εξωτερικού, όπως αυτό προκύπτει από στοιχεία κρατήσεων αεροπορικών ταξιδιών προερχόμενα από τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, να διαμορφώνεται ως εξής: το Παρίσι κρατά την πρωτιά του, ενώ η Βιέννη, η Ρώμη, το Βερολίνο και η Βουδαπέστη ολοκληρώνουν την πεντάδα.