Skip to main content

Γκρέμισαν το ΟΑΚΑ οι Iron Maiden με μία μεγαλειώδη συναυλία (vids)

Ένα από τα δημοφιλέστερα metal συγκροτήματα στον κόσμο προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα στους 40.000 και πλέον θεατές που γέμισαν το Ολυμπιακό Στάδιο.

Μια μοναδική βραδιά χάρισαν οι Iron Maiden στο ελληνικό κοινό, το βράδυ του Σαββάτου (16/7). Το θρυλικό συγκρότημα εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ, με αφορμή την περιοδεία τους «Legacy of the Beast World Tour 2022», που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Εξάλλου, ένα πράγμα που δεν χωράει αμφιβολία είναι η αψεγάδιαστη απόδοση των Iron Maiden στις εμφανίσεις τους και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό σε κάθε live album που κυκλοφορεί το συγκρότημα.

Μέχρι στιγμής, την περιοδεία τους έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και την έχουν αγκαλιάσει οι θαυμαστές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς πρόκειται για το πιο θεαματικό show στη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος, με μια set list αγαπημένων κομματιών από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι 40.000 περίπου θεατές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση και από το νέο στούντιο άλμπουμ των Maiden, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη θέση #1 στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε ζωντανά για πρώτη φορά. Τη συναυλία τους άνοιξαν με τα τραγούδια «Senjutsu», «Stratego» και «The Writing on the Wall», ενώ αργότερα ακούστηκαν άλλες μεγάλες επιτυχίες τους, όπως τα «Revelations», «The Number of the Beast», «Blood Brothers» κ.α. Από την πρώτη στιγμή, οι Iron Maiden έγιναν ένα με το κοινό που τραγουδούσε, χόρευε, ζητοκραύγαζε και δεν σταματούσε να χειροκροτά μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Απρόοπτο με καπνογόνο

Ένα απρόσμενο περιστατικό, ωστόσο, συνέβη την ώρα που ο Bruce Dickinson ξεκίνησε να τραγουδάει το «The Number of the Beast». Ένας οπαδός άναψε καπνογόνο, κάτι που δεν θέλει ο frontman του βρετανικού συγκροτήματος στις συναυλίες του, καθώς είναι επικίνδυνο για τυχόν πυρκαγιές αλλά και ενοχλητικό για τον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις τον είδε, έξαλλος άρχισε να του φωνάζει «You f*cking c*nt I'm singing», ενώ στη συνέχεια έφυγε από τη σκηνή και δεν τραγούδησε το πρώτο κουπλέ του τραγουδιού. Αργότερα, επέστρεψε και δείχνοντας φανερά τον εκνευρισμό του, ολοκλήρωσε το κομμάτι.