Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Σταύρος Καλαφάτης εκείνη την περίοδο εργαζόταν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ήταν αυτός που έμαθε πρώτος, ξημερώματα, το μαύρο μαντάτο

Με μια ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, θυμάται το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε έξι παιδιά, οπαδούς του ΠΑΟΚ, πριν 22 χρόνια.

Ο Σταύρος Καλαφάτης εκείνη την περίοδο εργαζόταν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ήταν αυτός που έμαθε πρώτος, ξημερώματα, το μαύρο μαντάτο. Όπως αναφέρει, του είχε τηλεφωνήσει γνωστός οπαδός του Δικεφάλου κι έφυγε, αμέσως, για το σημείο της τραγωδίας. Βρέθηκε εκεί πρώτος και, όπως υπογραμμίζει στην ανάρτησή του, οι εικόνες που είδε, έχουν χαραχθεί βαθιά στη μνήμη του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης ανάρτησε:

«22 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Με στοιχειώνει εκείνο το τηλεφώνημα, τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου 1999, όταν γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ επικοινώνησε μαζί μου, καθώς εργαζόμουν για την ΠΑΕ, για να μου πει το μαύρο μαντάτο και να ζητήσει βοήθεια.

Βρέθηκα πρώτος στο σημείο της τραγωδίας. Είδα εικόνες που με συντάραξαν. Για έξι παιδιά, το νήμα της ζωής είχε κοπεί, μέσα στο μοιραίο πούλμαν. Αιωνία τους η μνήμη...»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ