Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η συνδρομή ΟΦΚΑΘ στη φωτιά της Αγίας Τριάδας - Απομάκρυνε κόσμο από σπίτια

Δύο μέλη του ΟΦΚΑΘ βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αγία Τριάδα ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν την ασφαλή μεταφορά των κατοίκων

Ανακοίνωση για τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού, στην ανατολική Θεσσαλονίκη εξέδωσε ο ΟΦΚΑΘ.

Όπως αναφέρεται, στις 17:15 της Πέμπτης ειδοποιήθηκε ο ΟΦΚΑΘ απο κάτοικο της περιοχής για έντονη μυρωδιά καπνού. «Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τμήμα δασοπυρόσβεσης και 4 πιστοποιημένοι εθελοντές μας μετέβησαν στο σημείο της φωτιάς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα, κάηκε λυόμενο σπίτι - Φωτιά και στα Τσαΐρια (φωτο)

«Σαν πρώτοι ανταποκρινόμενοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον δήμο Θερμαϊκού που ξεκίνησαν την απομάκρυνση πολιτών απο κατοικίες που κινδύνευαν», τονίζεται σχετικά.

Με την άφιξη της πυροσβεστικής, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «δύο μέλη βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν την ασφαλή μεταφορά των κατοίκων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η φωτιά ήταν υπό έλεγχο χάρη στην άμεση ανταπόκριση της 2ης ΕΜΑΚ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η φωτιά προκλήθηκε ανάμεσα στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Κερασιάς, το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, από την πυρκαγιά κάηκε ένα λυόμενο σπίτι πίσω από το γήπεδο του Πυρσού Αγίας Τριάδας. Η οικογένεια, που ήταν η εξοχική κατοικία της, πρόλαβε και βγήκε από το σπίτι.