Skip to main content

Η Συρία στηρίζει τη ρωσική αναγνώριση των Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

Η Συρία υποστηρίζει την απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις δημοκρατίες του Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ, δήλωσε ο Σύρος ΥΠΕΞ.

Η Συρία στηρίζει την απόφαση της συμμάχου της, της Ρωσίας, να αναγνωρίσει τις δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση επικαλούμενη σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών.

«Η Συρία υποστηρίζει την απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις δημοκρατίες του Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ και θα συνεργαστεί μαζί τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκντάντ στη διάρκεια εκδήλωσης στη Μόσχα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η χώρα έχει υπάρξει στενός σύμμαχος της Μόσχας από τότε που η Ρωσία πραγματοποίησε αεροπορική εκστρατεία στη Συρία το 2015 και βοήθησε στο να αναστρέψει το κλίμα στον εμφύλιο πόλεμο προς όφελος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ. «Αυτό που κάνει η Δύση ενάντια στη Ρωσία είναι συναφές με αυτό που έκανε εναντίον της Συρίας στη διάρκεια του πολέμου των τρομοκρατών», είπε ο υπουργός, όπως μεταφέρει η Kathimerini.

Η ρωσική κάτω Βουλή ψηφίζει για την έγκριση «Συνθήκης Φιλίας» μεταξύ της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της Ρωσίας. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς τη μονομερή αναγνώριση των περιοχών εκ μέρους της Μόσχας μετά το διάγγελμα Πούτιν.

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Alexander Ermochenko