Skip to main content

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Αλβανίας ο Δήμος Θεσσαλονίκης (φωτο)

Μέλη της ΕΠΟΜΕΑ Θεσσαλονίκης συνέδραμαν στο διασωστικό έργο ενώ εστάλη και ανθρωπιστική βοήθεια από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Σε εγρήγορση τέθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το χτύπημα του εγκέλαδου στη γειτονική Αλβανία και συγκεκριμένα στο Δυρράχιο.

Με επιστολή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες απώλειες και την αμέριστη συμπαράσταση προς τους πληγέντες. Η πόλη του Δυρραχίου άλλωστε είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη από το 2012.

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, έφτασαν στο Δυρράχιο μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Θεσσαλονίκης για παροχή βοήθειας όπου και έστησαν το κέντρο επιχειρήσεων. Αργότερα, συμπτύχθηκαν με άλλες διασωστικές δυνάμεις και μετά από ειδική ενημέρωση άρχισαν να συμμετέχουν ενεργά σε έρευνες και διασώσεις σε γκρεμισμένα κτίρια, διεισδύοντας στα ερείπια, μαζί με διασωστικό σκύλο. Τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α προσέφεραν βοήθεια και στους καταυλισμούς που στήθηκαν στο γήπεδο της πόλης.

Έγιναν αποδέκτες ευχαριστιών από τους κατοίκους – πολλοί εκ των οποίων τις εξέφρασαν στην ελληνική.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, οργάνωσε και απέστειλε  ανθρωπιστική βοήθεια. Εστάλησαν αναπηρικά αμαξίδια, φορεία, κουβέρτες,  είδη ένδυσης, νερά εμφιαλωμένα, χυμοί και τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης προσυσκευασμένα. Το όχημα κατέφθασε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και στήριζε τις προσπάθειές τους.