Skip to main content

Ιερώνυμος σε Κικίλια-Τσιόδρα για εμβολιασμό: Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια

Ο υπουργός και ο καθηγητής ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι ίδιοι ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

Ο υπουργός ανέφερε πως «ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι Άγιοι Πατέρες για ακόμη μια φορά να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, έτσι ώστε σε όλη την Ιεραρχία, ξεκινώντας από την ηγεσία και προς τα κάτω, μέχρι τον τελευταίο ιερωμένο, να μπορέσουμε τοπικά και στις ενορίες μας να ενημερώσουμε ξανά και να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας – το ποίμνιό σας Μακαριώτατε – έτσι ώστε και αυτοί οι οποίοι είχαν τις αμφιβολίες τους ή ενδεχομένως και κάποιους φόβους ή χρειάζονταν και μια παραπάνω παρότρυνση ή ενημέρωση, να μπορέσουν να εμβολιαστούν, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής».


«Είμαστε μαζί σ' αυτή την προσπάθεια. Η Εκκλησία θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μας έχει φέρει η πανδημία. Ο κ. Τσιόδρας μας ενημέρωσε σε θέματα που αφορούν την αρμοδιότητά του και απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων των ιεραρχών», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις τους ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίασης της ΔΙΣ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εκκλησία θα συμβάλει στο να διαδοθεί το μήνυμα του εμβολιασμού προκειμένου να πειστούν οι καχύποπτοι.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας σημείωσε: «Ηταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση . Απαντήσαμε στις ερωτήσεις των ιεραρχών. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Χρήσιμο να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την ιεραρχία. Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

Τόνισε επίσης πως «ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία μας, να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά εμείς παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της αλήθειας».