Skip to main content

ΗΠΑ: Γενναίος πολίτης μπαίνει σε φλεγόμενο κτήριο και απεγκλωβίζει δύο παιδιά (video)

Τις ζωές δύο παιδιών ηλικίας δύο και έξι ετών έσωσε ένας άνδρας στις ΗΠΑ, ο οποίος εισήλθε σε φλεγόμενο κτήριο και απεγκλώβισε τα τρομαγμένα παιδιά.

Άκουσε φωνές από το φλεγόμενο κτήριο, πήδηξε μέσα από ένα παράθυρο και έσωσε δύο μικρά παιδιά. Πρόκειται για ένα πολίτη στις ΗΠΑ που αψήφησε τον κίνδυνο και οι συγκλονιστικές στιγμές έχουν καταγραφεί από κάμερα σε στολή αστυνομικού κατά την προσπάθεια διάσωσης.  

Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου πλέον, αφού διασώθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Mesa της Αριζόνας το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου.  

Ο άντρας κατάφερε να σώσει το 2χρονο κορίτσι που είχε παγιδευτεί μέσα στο διαμέρισμα και παρέδωσε το νήπιο σε έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια μπήκε ξανά στη κτήριο και απεγκλώβισε ένα 6χρονο παιδί. «Υπάρχει τόσος καπνός εκεί μέσα που αν λιποθυμήσεις, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο», ανέφερε αστυνομικός.  

Και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από σπασμένο γυαλί και εισπνοή καπνού. «Βγάζουμε το καπέλο στον πολίτη που έτρεξε για βοήθεια. Ήταν στο πλυντήριο αυτοκινήτων και κοιτούσε τη δουλειά του. Κατάλαβε ότι υπήρχε μια φωτιά εκεί πίσω, πήδηξε τον τοίχο, άφησε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο και πραγματικά έκανε εξαιρετική δουλειά σήμερα και έσωσε τις ζωές 2 παιδιών», είπε ο Τσάντ Σέρχεν από το αστυνομικό τμήμα του Mesa, όπως μεταφέρει το protothema.

Τέσσερα διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές, ενώ προβλήματα από τον καπνό αντιμετώπισαν και οι 4 αστυνομικοί που βοήθησαν τον πολίτη.