Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΥΠΟΙΚ: ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΜΚ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως η επιτυχημένη ΑΜΚ της Τράπεζας αποτελεί σημαντικό βήμα στην πορεία ανάταξης του τραπεζικού συστήματος.

Ως ψήφο εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Όπως ανακοίνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Το γεγονός ότι, μεσούσης της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η αύξηση καλύφθηκε στο πολλαπλάσιο, και μάλιστα από σημαντικούς διεθνείς επενδυτές, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ανάταξης του τραπεζικού συστήματος, που θα επιτρέψει τη δημιουργία κατάλληλου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη και θα διασφαλίσει ρευστότητα για την πραγματική οικονομία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ