Skip to main content

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών ταρακούνησε το Ρέικιαβικ

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, κοντά στη γεωθερμική ζώνη του Σελτούν.

Πανικό προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που «χτύπησε» το Ρέικιαβικ και πολλές άλλες περιοχές της Ισλανδίας στις 16.43 ώρα Ελλάδος.     

Ο σεισμός, διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ τον ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί. Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, στο Ρέικιαβικ, κτήρια σείστηκαν από τον σεισμό.

Με τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου σε πλήρη εξέλιξη, οι βουλευτές «πάγωσαν» κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ζωντανά η ισλανδική τηλεόραση και οι εργασίες ανεστάλησαν για 15 λεπτά.

Όπως γνωστοποίησε το ινστιτούτο μετεωρολογίας της Ισλανδίας, το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, κοντά στη γεωθερμική ζώνη του Σελτούν.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για κανέναν τραυματισμό ούτε υλική ζημιά», ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η πολιτική προστασία, ωστόσο επισήμανε πως πραγματοποιούνται επιθεωρήσεις για να καταγραφούν πιθανές επιπτώσεις.