Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΙΣΡΑΗΛ: ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ 10.947 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Σοβαρά ασθενείς στα νοσοκομεία του Ισραήλ φαίνεται πως αυξάνονται επίσης δραματικά, αγγίζοντας το υψηλότερο ποσοστό από τον περασμένο Φεβρουάριο

Το Ισραήλ κατέγραψε ρεκόρ νέων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημία του κορωνοϊού, με 10.947 περιστατικά σε μία ημέρα.

Παρότι η χώρα υπήρξε από τις πρωτοπόρες στον εμβολιαστικό ρυθμό, ενώ ξεκίνησε τον εμβολιασμό και των παιδιών, αλλά και τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού.

Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο, το Ισραήλ κατέγραψε υψηλό νέων κρουσμάτων, με το προηγούμενο ρεκόρ να καταγράφεται τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και ανακοινώθηκαν 10.118 περιστατικά. Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα ανήλθε στο 7,65%, υποπολλαπλάσιο του αντίστοιχου ποσοστού πριν από έναν χρόνο.

Την ίδια ώρα, οι σοβαρά ασθενείς στα νοσοκομεία του Ισραήλ φαίνεται πως αυξάνονται επίσης δραματικά, αγγίζοντας το υψηλότερο ποσοστό από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εχθές, έγινε γνωστό πως το Ισραήλ αναμένεται να συμπεριληφθεί στη λίστα των χωρών στις οποίες θα επιβληθούν και πάλι περιοριστικά μέτρα αναφορικά με την είσοδο πολιτών του σε εδάφη της ΕΕ.

Το Ισραήλ και οι εσφαλμένες εντυπώσεις για την πανδημία

«Λόγω του ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί στο Ισραήλ συζητήθηκαν και συζητούνται εκτεταμένα, πολλοί έχουν την εντύπωση πως το Ισραήλ συνεχίζει να προπορεύεται στους εμβολιασμούς. Όμως αυτό δεν ισχύει» δήλωσε σχετικά, χθες, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

«Ούτε ισχύει πως στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, και επειδή το εμβόλιο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό ξεκίνησαν να κάνουν την τρίτη δόση. Στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί μόνο το 60,5% του πληθυσμού» πρόσθετε ο καθηγητής, θέλοντας να ξεκαθαρίσει όσα αναφέρονται σχετικά με την επίδοση της χώρας στην πανδημία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ