Skip to main content

Καλοκαιρία στη Θεσσαλονίκη - Έως 22 βαθμούς ο υδράργυρος

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς

Για την Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν αρχικά στο νότιο Ιόνιο τοπικές βροχές και μετά από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί τα δυτικά, εντάσεως 4 με 6  μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με τις μέγιστες τιμές της να κυμαίνονται σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες πιο πυκνές. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.