Skip to main content

Καμία εκχώρηση γραμμής του ΟΑΣΘ, λέει το υπουργείο Μεταφορών

Για προχειρότητα κάνει λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ - Έχουμε ολιστικό σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, απαντάει ο γγ Μεταφορών.

Υπεραμύνθηκε του σχεδίου εκχώρησης μέρους των περιαστικών δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, κατηγόρησε τους εργαζομένους για λαϊκισμό, τονίζοντας πως δεν πραγματοποιείται καμία εκχώρηση γραμμής σε ιδιώτες. «Πρόκειται για έναν ολιστικό ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών σε όλη τη χώρα που θα λειτουργήσει προς όφελος του επιβατικού κοινού», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ3, έκανε λόγο για προχειρότητα από πλευράς κυβέρνησης, σημειώνοντας πως δεν είχε προηγηθεί καμία διαβούλευση.

«Εντελώς ξαφνικά, μέσα στη νύχτα αποφάσισαν να δώσουν μέρος του έργου του ΟΑΣΘ σε ιδιώτες. Δεν μας ρώτησε κανείς, δεν μας ενημέρωσαν ποιες γραμμές θα εκχωρηθούν, ποιοι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στα ΚΤΕΛ και υπό ποιο καθεστώς. Η προχειρότητα στο μεγαλείο της. Δεν δεχόμαστε να μείνουμε άνεργοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης. Ο ίδιος ανέφερε πως κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων θα ανακοινωθούν ποιες γραμμές εκχωρούνται και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι στις 7 απόψε τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τραβούν χειρόφρενο μέχρι τη λήξη της βάρδιας και αύριο θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με προσωπικό ασφαλείας.