Skip to main content

Καραγιάννης: Η Δυτική Μακεδονία στον δρόμο της ανάπτυξης με τον Ε65

«Η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα η Δυτική Μακεδονία θα έχει τον δρόμο που χρειάζεται σε τρία χρόνια», τόνισε για την κατασκευή του Ε65 ο γγ Υποδομών.

«Σε τρία χρόνια από σήμερα, η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα η Δυτική Μακεδονία που στη μετα-λιγνιτική εποχή το έχει τεράστια ανάγκη, θα έχει τον δρόμο που χρειάζεται ώστε να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης με γρήγορα και σταθερά βήματα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα (δείτε ΕΔΩ) για την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε-65 μαζί με το Νότιο Τμήμα του, θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο, ενώνοντας δύο κύριους οδικούς άξονες, δηλαδή, την Εγνατία οδό με τον ΠΑΘΕ». Είναι ένα έργο, υπογραμμίζει ο κ. Καραγιάννης «μήκους 70,5 χιλιομέτρων, ύψους 442 εκατομμυρίων ευρώ, του οποίου τη χρηματοδότηση εξασφαλίσαμε εξ ολοκλήρου από το νεοσύστατο Ταμείο Ανάκαμψης».

Καταληκτικά τονίζει πως «μέσα σε λιγότερο από δύο έτη, πήραμε μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. το πράσινο φως για το έργο, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και σήμερα υπογράφουμε και τη σύμβαση με τον Παραχωρησιούχο. Προχωράμε με έργα και συνέπεια!».