Skip to main content

Καρφιά Νοτοπούλου σε Ζέρβα για το θέμα της ηχορύπανσης στη Θεσσαλονίκη

«Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δε μπορεί να παραμένει απλός θεατής στο πρόβλημα ηχορύπανσης», αναφέρει η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο αναφορικά με τις επιχειρήσεις εστίασης που προβαίνουν συνεχώς σε ηχορύπανση καλεί η Κατερίνα Νοτοπούλου τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Την ώρα που η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη 46 ατόμων, υπευθύνων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη σε μόλις εννέα μέρες για παράβαση του ορίου ήχου, η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει και τη διαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για το θέμα που έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες πολιτών που γίνονται καθημερινά.

«Για τον λόγο αυτό έχουν θεσπιστεί νόμοι και κανόνες λειτουργίας για τον κάθε κλάδο, ώστε η οικονομική δραστηριότητα να αναπτύσσεται αρμονικά, προς όφελος όλων, χωρίς να βλάπτονται τα συμφέροντα κανενός και πάντα με σεβασμό στους μόνιμους κατοίκους της κάθε περιοχής και τις ανάγκες τους. Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δε μπορεί να παραμένει απλός θεατής στο πρόβλημα ηχορύπανσης που δημιουργείται από κάποιες συγκεκριμένες επιχειρήσεις κυρίως στο Κέντρο τη πόλης», επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου.

Αναλυτικά:

Η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για τα σοβαρότατα προβλήματα ηχορύπανσης έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες πολιτών που δεχόμαστε καθημερινά.

Ο  τουρισμός και οι τουριστικές επιχειρήσεις αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα της οικονομικής δραστηριότητας της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο,  στην οποία παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης δέχτηκαν τεράστιο πλήγμα κατά την περίοδο της πανδημίας εξαιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης.  Παρόλα αυτά προσπαθούν  να ορθοποδήσουν χάρη στις άοκνες προσπάθειες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου.  Διαφορετικά είδη επιχειρήσεων αποτελούν κρίκο στην αλυσίδα αξίας της φιλοξενίας.

Για τον λόγο αυτό έχουν θεσπιστεί νόμοι και κανόνες λειτουργίας για τον κάθε κλάδο, ώστε η οικονομική δραστηριότητα να αναπτύσσεται αρμονικά, προς όφελος όλων, χωρίς να βλάπτονται τα συμφέροντα κανενός και πάντα με σεβασμό στους μόνιμους κατοίκους της κάθε περιοχής και τις ανάγκες τους.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δε μπορεί να παραμένει απλός θεατής στο πρόβλημα ηχορύπανσης που δημιουργείται από κάποιες συγκεκριμένες επιχειρήσεις κυρίως στο Κέντρο τη πόλης.

Πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για τη θέσπιση και την τήρηση κανόνων σύμφωνα με τον νόμο, με σεβασμό σε όλες τις επιχειρήσεις, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και την αρμονική λειτουργία τους χωρίς προβλήματα.

Το brandname  της Θεσσαλονίκης, ως φιλόξενης πόλης πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού από όλους μας και να προστατευτεί από υπερβολικές συμπεριφορές που τελικά βλάπτουν μακροπρόθεσμα ακόμα και αυτούς που τις διαπράττουν.

Ο κύριος Ζέρβας πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους ότι ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου δεν συνάδει με το αξίωμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.