Skip to main content

ΚΚΕ: Η απουσία αντιπυρικής προστασίας οδήγησε στην πυρκαγιά της Ευκαρπίας

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση όλα ξεκίνησαν από ένα εγκαταλελειμμένο για χρόνια σημείο που είναι το παλιό λατομείο στην Ευκαρπία.

Για εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πυροπροστασία κάνει λόγο το ΚΚΕ αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Εφεδρούπολης στην Ευκαρπία της δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Αποτελεί συνέχεια μια σειράς πυρκαγιών που σαρώνουν όλη την επικράτεια της χώρας, αλλά και τοπικών πυρκαγιών, όπως αυτές του Σέιχ – Σου και του πρώην στρατόπεδου Καρατάσιου το προηγούμενο διάστημα. Μια πραγματικότητα που ξεσκεπάζει τα περί «ετοιμότητας» του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα», σημειώνει η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Με την πυρκαγιά της Εφεδρούπολης κινδύνεψαν ζωές κατοίκων, εργαζομένων υγειονομικών και ασθενών στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και χτύπησε για ακόμα μια φορά το καμπανάκι για πιθανότητα πρόκλησης μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος, με τη φωτιά να αναπύσσεται στην ίδια περιοχή που βρίσκονται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι οι πιθανότητες πρόκλησης πυρκαγιάς στο σημείο ήταν μεγάλες, καθώς η αφετηρία της ξεκίνησε από ένα εγκαταλελειμμένο για χρόνια σημείο, όπως το παλιό λατομείο, και εξαπλώθηκε σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά, με βασικό στοιχείο ότι βρίσκεται μέσα, ουσιαστικά, σε χορτολιβαδικές εκτάσεις με χόρτα, ξερά κλαδιά και θάμνους παντού.

«Η εγκατάλλειψη των παραπάνω περιοχών στην μοίρα τους εδώ και δεκαετίες και  η απουσία μέτρων αντιπυρικής προστασίας πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες για αντίστοιχα συμβάντα και στο μέλλον», τονίζει το ΚΚΕ.