Skip to main content

Κορωνοϊός: 130 ιδιώτες γιατροί έπιασαν δουλειά σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Από σήμερα 71 ιδιώτες γιατροί ξεκίνησαν να εργάζονται σε νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ ενώ ακόμα 59 στην 4η ΥΠΕ, μετά την επίδοση φύλλων πορείας.

Συνολικά 130 ιδιώτες γιατροί έχουν αναλάβει ήδη τα καθήκοντά τους σε νοσοκομεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετά την επίδοση φύλλων πορείας που ξεκίνησε εχθές.

Όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πανδημία, 71 ιδιώτες γιατροί που καλούνται να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης που πιέζονται ασφυκτικά από το τελευταίο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει η παραλλαγή Όμικρον ξεκίνησαν σε νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και ακόμα 59 στην 4η ΥΠΕ.

Σημειώνεται πως έντονη υπήρξε η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την επιστάτευση των γιατρών, στους οποίους χθες επιδόθηκαν τα φύλλα πορείας για νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ΙΣΘ σημείωσε μάλιστα πως υπήρξε επιστράτευση επτά εκ των δέκα αναισθησιολόγων μαιευτηρίου που πραγματοποιεί 4.500 τοκετούς.