Skip to main content

Το κυνηγητό για γκρουπ που πήγε για γιόγκα από Θεσσαλονίκη σε Τουρκία

Σε κατ΄οίκον περιορισμό 50 εκδρομείς που πήγαν εκδρομή με πρακτορείο της Θεσσαλονίκης στην Τουρκία για διαλογισμό εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση ότι γκρουπ ταξιδιωτών από τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο ταξίδεψε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε σεμινάριο διαλογισμού την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού.

Το γκρουπ αναμενόταν να επιστρέψει την Τρίτη, ωστόσο γύρισαν στη χώρα το βράδυ της Δευτέρας και το πούλμαν τους εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό, καθώς όπως αναφέρει το taxydromos.gr, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στον Βόλο ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη ένα... κρυφτό μεταξύ τοπικών αρχών και εκδρομέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως ειδοποιήθηκαν ΕΛΑΣ και ΕΟΔΥ, ενώ προκειμένου να ελεγχθεί αν θα τηρήσουν τις σχετικές οδηγίες η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Εισαγγελία Βόλου αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με το οποίο ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες, όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο και αφού προηγουμένως αναζητήθηκε η λίστα με τους εκδρομείς, ενημερώθηκαν όλοι τηλεφωνικά για το νόμο που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Ένα γκρουπ με περίπου 50 Έλληνες ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή να ταξιδέψει στην Τουρκία, είχαμε ενημέρωση ότι θα επέστρεφαν την Τρίτη αλλά τελικά επέστρεψαν οι εκδρομείς τη Δευτέρα το βράδυ. Τη Δευτέρα το πρωί είχα ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας , το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον ΕΟΔΥ και τον Εισαγγελέα ότι υπάρχει οργανωμένο ταξίδι με 50 άτομα και οι οποίοι βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη που τελούσε ήδη σε καραντίνα. Από το γκρουπ αυτό, 30 άτομα ήταν Βορειοελλαδίτες και 20 Θεσσαλείς εκ των οποίων οι εννιά ήταν Βολιώτες. Επικοινωνήσαμε με έναν από αυτούς τους ταξιδιώτες, ο οποίος έδειχνε να μην έχει καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Μάλιστα, δεν γνώριζε ότι θα έπρεπε για 14 ημέρες να μπει σε καραντίνα, σε κατ οίκον περιορισμό, εφόσον ερχόταν από το εξωτερικό, βάσει της υπουργικής οδηγίας που βγήκε τη Δευτέρα το πρωί.

Όλο αυτό μας θορύβησε, έτσι, λοιπόν εντοπίσαμε τα αυτοκίνητά τους τα οποία ήταν παρκαρισμένα σε δημόσιο πάρκινγκ για να μπορέσουν να επιστρέψουν, κάποιον άλλον οι γιατροί τον σταμάτησαν στην Εγνατία Οδό και του εξήγησαν πώς έχει η κατάσταση, η Ασφάλεια βρήκε από το πρακτορείο τα ονόματά τους και τους πήρε κατευθείαν τηλέφωνο. Αυτή τη στιγμή, ενημερωνόμαστε από την Ασφάλεια και τον ΕΟΔΥ κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι τηρούν τα μέτρα γιατί εγώ σε ανθρώπους που ξεκίνησαν εν μέσω κορωνοϊού να πάνε στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη.

Είμαι εξοργισμένη γιατί ενώ η Ελλάδα δίνει τη δική της μάχη για να καταπολεμήσει τον ιό, προσπαθούμε να κρατήσουμε ισορροπίες, όλοι φωνάζουμε να μείνουμε στο σπίτι και αυτοί, όταν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους φαινόντουσαν σαν να είχαν πάει διακοπές», δήλωσε στο protothema.gr η κ. Κολυνδρίνη.