Skip to main content

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη

Στο πορτοκαλί Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες έξι περιφερειακές ενότητες - Δείτε όλες τις αλλαγές, μετά την επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη.

Για την επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως μεταξύ άλλων οι περοφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ανεβαίζουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί.

Συγκεκριμένα, οι περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί (Επίπεδο 3).

Οι δήμοι Σπετσών, Παξών, και Χίου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3) και οι περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο (Επίπεδο 2).

Οι δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο (Επίπεδο 2) και οι δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο (Επίπεδο 2).

Ανακοίνωσε επίσης πως οι περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2) και οι δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο (Επίπεδο 1).