Skip to main content

Κορωνοϊός: Πήγε με σύμπτωμα στην κοινωνική υπηρεσία του Ευόσμου - Το χρονικό

Ένας ωφελούμενος που είχε σύμπτωμα κορωνοϊού επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τμήμα των υπηρεσιών και μία ημέρα μετά διεγνώσθη θετικός

Συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου μετά τη σημερινή διάγνωση κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενη στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, που ανάγκασε τη δημοτική αρχή να αναστείλει έως τις 30 Σεπτεμβρίου τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών, στο κτήριο της οδού Μαβίλη με Πυθαγόρα στον Εύοσμο.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ, κ. Φωτεινή Δεβετζή-Πεσματζόγλου, οι συνολικά 60 υπάλληλοι που απασχολούνται στις υπηρεσίες του κτηρίου θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν είναι φορείς του νέου ιού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η απολύμανση των χώρων. «Χλωριώσαμε σήμερα τις μεταλλωτές επιφάνειες και αύριο αναμένεται να γίνει η απολύμανση με νέφωση» είπε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως η οκταήμερη αναστολή των υπηρεσιών αποφασίσθηκε «για να είμαστε 100% σίγουροι από τα αποτελέσματα των τεστ στους υπαλλήλους».

Σύμφωνα με την ίδια, δύο ακόμη εργαζόμενοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, έχουν εμφανίσει κάποια συμπτώματα, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματά τους για να βεβαιωθεί εάν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ή όχι.

Το χρονικό

Το κουβάρι ξετυλίγεται από την περασμένη εβδομάδα, όταν ωφελούμενος που διαπιστώθηκε στη συνέχεια θετικός στον νέο ιό επισκέφθηκε δύο φορές τις υπηρεσίες του δήμου. «Ο ωφελούμενος ήρθε δύο φορές σε τμήμα της υπηρεσίας, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Την πρώτη έκατσε για λίγη ώρα, ενώ τη δεύτερη έκατσε περισσότερο» ανέφερε η κ. Δεβετζή-Πεσματζόγλου στη Voria.gr και συνέχισε: «Τη δεύτερη φορά που ήρθε στο τμήμα είχε ένα σύμπτωμα (διάρροια), ωστόσο δεν ανέφερε κάτι. Την επόμενη ημέρα (σ.σ. την περασμένη Τετάρτη) βγήκαν τα αποτελέσματα από το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί, διαγνώσθηκε θετικός και αμέσως πήρε τηλέφωνο στην υπηρεσία για να μας ενημερώσει». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, ο ωφελούμενος υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε αλλά και λόγω του συμπτώματος που εμφάνισε.

Αμέσως οι εργαζόμενοι στο τμήμα της υπηρεσίας τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ τα τεστ που διενήργησαν έδειξαν πως ήταν αρνητικοί σε κορωνοϊό. Παράλληλα, την επομένη (σ.σ. περασμένη Πέμπτη) πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους του τμήματος που επισκέφθηκε ο ωφελούμενος.

Λίγες ημέρες αργότερα, μία εργαζόμενη σε άλλο τμήμα της υπηρεσίας ένιωσε αδιαθεσία. Τα αποτελέσματα από το τεστ στο οποίο υπεβλήθη έδειξαν σήμερα πως είναι θετική στον ιό και έτσι, με απόφαση του δημάρχου, ανεστάλησαν όλες οι υπηρεσίες του κτηρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βεβαιωθεί άμεση επαφή μεταξύ του πολίτη και της εργαζόμενης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η προγραμματισμένη για τις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου διανομή του προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.