Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο βουλευτής της ΝΔ αναφορικά με το γεγονός ότι επί κυβέρνησής του δεν προχώρησαν τα έργα στην περιοχή.

Ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία για την επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης των αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Όπως εξηγεί «η ανάγκη υλοποίησης επαρκών αντιπλημμυρικών έργων δεν είναι πρόσφατη αλλά έρχεται από το παρελθόν. Οι δημοτικές αρχές Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών έχουν ενημερώσει με επιστολές τους επανειλημμένα από το έτος 2016 μέχρι και το 2019, την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τον κίνδυνο που υπάρχει στην περιοχή, λόγω της μη οριστικής διευθέτησης – οριοθέτησης των ρεμάτων των Δημοτικών Κοινοτήτων Πεύκων και Πολίχνης. Δυστυχώς από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν έγινε η παραμικρή πρόοδος στην υπόθεση, ενώ ο  στόχος της διευθέτησης σειράς χειμάρρων με κύριο κλάδο τον χείμαρρο Ξηροποτάμου, παραμένει».

Ο κ. Κούβελας τονίζει ότι «Αναδείχθηκαν οι ανεπάρκειες, η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και περιουσία από το έτος 2016 μέχρι το 2019 με ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της δυτικής πλευράς την Θεσσαλονίκης» και συμπληρώνει ότι «τώρα, που ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, είναι επιβεβλημένη η άμεση χρηματοδότηση και αποπεράτωση των αντιπλημμυρικών έργων που θα εμφυσήσει το αναγκαίο αίσθημα  ασφάλειας στους πολίτες».

Ο κ. Κούβελας, με την ερώτηση που κατέθεσε ζητά τον καθαρισμό των ρεμάτων, την αντιπλημμυρική θωράκιση των κοιτών και πρανών, την κατασκευή μικρών τεχνικών έργων της δυτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης καθώς και την κατασκευή δικτύου όμβριων της περιοχής Νικόπολης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ