Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον Σεπτέμβριο το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην Τσιμισκή- Οι νέοι παίκτες

Ανακατατάξεις στον πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, την οδό Τσιμισκή - Νέοι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι του λιανεμπορίου

Σε μια μεταβατική περίοδο βρίσκεται η οδός Τσιμισκή, με τις ανακατατάξεις να είναι προ των πυλών, νέους παίκτες να προστίθενται, άλλους να επεκτείνονται και άλλους απλά να σκανάρουν τον πιο δημοφιλή εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Καλοί γνώστες της αγοράς ακινήτων εκτιμούν πως το μεγάλο ξεκαθάρισμα θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές στη Voria.gr, από την αρχή του έτους έχει αρχίσει να καταγράφεται κινητικότητα για την ενοικίαση καταστημάτων, με αποτέλεσμα ακίνητα που είχαν μείνει ξενοίκιαστα στην περίοδο της δεύτερης καραντίνας να βρίσκουν τον νέο τους ενοικιαστή.



Το σήμα ωστόσο για την αύξηση της ζήτησης φαίνεται πως έδωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αποτέλεσμα οι μνηστήρες που αναζητούν κατάστημα για να τοποθετηθούν στην οδό Τσιμισκή να πληθαίνουν.

Όπως λένε μεσίτες που ασχολούνται με εμπορικά ακίνητα, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του λιανεμπορίου, το οποίο τις τελευταίες ημέρες και μετά την άρση του click away και του click inside δείχνει να ζεσταίνεται. Βαρόμετρο για όλα αποτελεί η εξέλιξη της πανδημίας. Πάντως, όπως λένε εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων, πλέον, με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να εξελίσσεται ταχύτατα, δεν υφίσταται η αβεβαιότητα που υπήρχε λίγους μήνες πριν.

Αναφορικά με τα μισθώματα είναι κοινό μυστικό πως κάποιοι ιδιοκτήτες... στυλώνουν τα πόδια και εμφανίζονται αμετακίνητοι για την όποια μείωση ενοικίου σε σχέση με τις αρχικές τους απαιτήσεις, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που ρίχνουν νερό στο κρασί τους. Κατά συνέπεια γίνονται μισθώσεις με χαμηλότερα τιμήματα για ένα - δυο χρόνια, προκειμένου, συνήθως, τον τρίτο χρόνο της ενοικίασης, να επανέλθει το ποσό στο ύψος που αρχικά είχε ζητήσει ο εκμισθωτής.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις δύο-τριών καταστημάτων τα οποία βρίσκονται στην οδό Τσιμισκή που παραμένουν επί μακρόν ξενοίκιαστα και, όπως λένε οι εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων, σε αυτές τις περιπτώσεις κατά 99% ισχύει ο κανόνας πως μένουν αδιάθετα γιατί οι ιδιοκτήτες ζητούν υψηλά μισθώματα χωρίς να ρίχνουν τις τιμές προσδοκώντας πως κάποια στιγμή θα βρουν τον ενοικιαστή που θα τους δώσει το ποσό που επιθυμούν.

Η WABI Beauty ανοίγει κατάστημα στην Τσιμισκή

Στο πλαίσιο των ανακατατάξεων, τη δική της... γωνιά στην οδό Τσιμισκή αποκτά η WABI Beauty, εταιρεία προϊόντων make up, καλλυντικών και αρωμάτων σε προσιτές τιμές, που διαθέτει παρουσία στη Θεσσαλονίκη με καταστήματα στην Τούμπα και στη Νεάπολη.

Η εταιρεία, που έχει αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων λιανικής με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising) σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές, μίσθωσε κατάστημα στην Τσιμισκή στον αριθμό 51, χώρο που μέχρι πρότινος στέγαζε την αγγλική αλυσίδα αξεσουάρ Accessorize.



Στη διαδικασία διαμόρφωσης βρίσκεται το κατάστημα στην οδό Τσιμισκή 54, που μέχρι τον Φεβρουάριο φιλοξενούσε ένα από τα πιο δημοφιλή σήματα του ομίλου Inditex, τη νεανική αλυσίδα ενδυμάτων Bershka. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο κατάστημα αναμένεται να τοποθετηθεί ιταλικό brand, ενδεχομένως η αλυσίδα ενδυμάτων OVS.

Το κατάστημα που φιλοξενούσε επίσης την αλυσίδα Bershka, στο ύψος της οδού Κούσκουρα, φαίνεται να παραμένει στον ισπανικό όμιλο Inditex προκειμένου να μεταφέρει κάποιο από τα έτερα σήματά του το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως η Bershka απέκτησε πρόσφατα νέο κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ., το οποίο αντικατέστησε τα δύο σημεία πώλησης του brand, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών.

Λίγα μέτρα από την οδό Τσιμισκή, στην οδό Κούσκουρα 8, η ιταλική Terranova, ετοιμάζει καινούργιο κατάστημα, αναζητώντας προσωπικό για να το στελεχώσει. Το κατάστημα εκτείνεται σε ισόγειο και υπόγειο.