Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
x

ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για τη νέα γενιά εμβολίων που αναμένονται, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι πιθανό να παρέχουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη προστασία απέναντι στην Όμικρον.

«Μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται παγκόσμια χωρίς όμως να επιβαρύνονται τα συστήματα υγείας κι αυτό ισχύει και για τη χώρα μας» σημείωσε στον ΑΝΤ1 ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία για την οποία έγινε πολύ λόγος ότι δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από το νέο πανδημικό κύμα, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι εκεί έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αυτό το κύμα που προκαλούν τα υποστελέχη της Όμικρον 4 και 5 και στο δυσκολότερο σημείο του οι διασωληνωμένοι δεν ξεπέρασαν τους 120-130, με την Πορτογαλία να έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με την Ελλάδα.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι η νόσηση από αυτά τα υποστελέχη μοιάζει να είναι σχετικά ήπια χωρίς βέβαια να παύει να είναι επικίνδυνη και για το λόγο αυτό φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να αναγκαστούμε να λάβουμε νέα μέτρα μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι προσφέρουν αυτό που λέγεται «αποστειρωτική ανοσία», δεν αποτρέπουν το ενδεχόμενο νόσησης απλά μικραίνουν τις πιθανότητες, αλλά σίγουρα προσφέρουν ηπιότερη νόσηση. Δηλαδή κάποιος που θα αρρωστήσει θα κάνει πυρετό, αλλά δε θα χρειαστεί οξυγόνο.

Σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά εμβολίων που αναμένονται το φθινόπωρο, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι πολύ πιθανό να παρέχουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη προστασία απέναντι στην Όμικρον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ