Skip to main content

Μάλωσε με την κοπέλα του και ξέσπασε σε ανεκτίμητης αξίας αρχαιοελληνικά αντικείμενα

Ο 21χρονος άντρας εισέβαλλε στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλλας και κατέστρεψε δύο αρχαιοελληνικά αντικείμενα αξίας 5 εκατ. δολαρίων - Τι ισχυρίστηκε.

Τρία αρχαιοελληνικά αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων κατέστρεψε μεταξύ άλλων ένας νεαρός Αμερικανός σε μουσείο του Ντάλας, επειδή τσακώθηκε με την κοπέλα του και ήθελα κάπου να εκτονώσει την οργή του.

Ο 21χρονος Μπράιαν Ερνάντες εισέβαλε στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε εκθέματα προτού συλληφθεί, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Τον Ερνάντες κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να κινείται ύποπτα έξω από το Μουσείο και αργότερα εντοπίστηκε να σπάει με μια μεταλλική καρέκλα την είσοδο, να εισβάλλει στον χώρο και να περιφέρεται από αίθουσα σε αίθουσα.

Σε έναν από τους χώρους χτύπησε τρεις φορές και έσπασε μια προθήκη, μέσα στην οποία υπήρχαν ένας ελληνικός αμφορέας του 6ου αιώνα π.Χ. και ένα ελληνικό αγγείο που χρονολογείται από το 450 π.Χ., τα οποία και συνέθλιψε. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μόνο αυτά τα δύο αντικείμενα άξιζαν περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, έσπασε ένα άγαλμα Kylix Herakles and Nemeon Lion του 6ου αιώνα π.Χ., αξίας περίπου 100.000 δολαρίων, και μια κεραμική φιάλη με ομοίωμα Caddo αξίας περίπου 10.000 δολαρίων.

Η ασφάλεια του κτιρίου έσπευσε για να συλλάβει τον Ερνάντες, ο οποίος ήταν άοπλος και στην ερώτησή τους γιατί το έκανε είπε πως "με τρέλανε η κοπέλα μου και άρχισα να σπάω ό,τι έβρισκα μπροστά μου".

Πριν τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί, κατάφερε να σπάσει επίσης έναν φορητό υπολογιστή, ένα τηλέφωνο, μια οθόνη, δύο ξύλινες πινακίδες και τέσσερις προθήκες από πλεξιγκλάς.
"Αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που διαπράχθηκε από ένα άτομο που ενεργούσε μόνο του, του οποίου η πρόθεση δεν ήταν κλοπή έργων τέχνης ή οποιωνδήποτε αντικειμένων στο μουσείο. Ωστόσο, κάποια έργα τέχνης υπέστησαν ζημιές και ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της έκτασης των ζημιών", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου Τέχνης του Ντάλας.

Πηγή: Sky News