Skip to main content

Μανιάτης: Αμοραλιστής και τυχοδιώκτης ο Αλ. Τσίπρας

Όσα ειπώθηκαν στη σημερινή ευρεία κομματική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Επίθεση στην κυβέρνηση, οι στόχοι για την πόλη.

Η οργανωτική ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας κομματικής σύσκεψης του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης η οποία έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας. Εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη παρών ήταν ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ενώ συμμετείχαν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στελέχη της αυτοδιοίκησης (οι δήμαρχοι Σίμος Δανιηλίδης και Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης κ.ο.κ.). Ήταν επίσης ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης κ.ά.

Αμοραλιστής ο Τσίπρας

Στην εισαγωγική παρέμβασή του ο κ. Μανιάτης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χώρα της καρπαζιάς». Τους κατηγόρησε πως «παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται» και στο τέλος «τα καταπίνουν όλα αμάσητα». Ο πρώην υπουργός δήλωσε ανήσυχος για την πορεία των εθνικών θεμάτων, όπως τα ανοιχτά μέτωπα με την Τουρκία, το θέμα των Τσάμηδων κ.ο.κ. και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «διαχειρίζεται με αμοραλισμό και τυχοδιωκτισμό τις τύχες της πατρίδας». Είπε, επίσης, ότι  η κατάληξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η υπογραφή του τρίτου μνημονίου οδήγησε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας στον καναπέ και στην παραίτηση.

Ναυάγιο με το Ποτάμι

Αναφερόμενος στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς είπε πως «η πατρίδα έχει ανάγκη από έναν προοδευτικό πόλο που θα μπορεί να επηρεάσει την κυβερνησιμότητα της χώρας».

Επισήμανε πως η συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων των Πολιτών ήταν ένα πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση του χώρου, αλλά είναι ανεπαρκές. Είπε πως εκείνος πίστεψε στη συνεργασία με το Ποτάμι, όμως «η υπόθεση στράβωσε και σήμερα βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ αυτό που ήμασταν πριν από μερικούς μήνες». Υπογράμμισε πως «η λύση είναι να απευθυνθούμε προς την κοινωνία, να πάμε από κάτω προς τα πάνω, αφού το αντίστροφο απέτυχε». Εξήγησε ότι κατεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη είναι να συγκροτηθεί ένας πυρήνας στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και άλλων πολιτών σε κάθε πρώην καποδιστριακό δήμο με στόχο ο χώρος να οδηγηθεί σε συνέδριο εντός του 2017.

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε, τέλος, στις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το αύριο της χώρας λέγοντας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελεί η συγκρότηση ενός επιτελικού κράτους-στρατηγείου.

Οι στόχοι για τη Θεσσαλονίκη

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαδούλης αναφέρθηκε σε οργανωτικά ζητήματα. Είπε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί η περιφερειακή οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και μέσα στον Νοέμβριο θα γίνει η νομαρχιακή συνέλευση της οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Ανέφερε ότι συγκροτήθηκαν τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ παντού πλην του δήμου Παύλου Μελά και του Ε’ Δημοτικού Διαμερίσματος και ζήτησε ως τα Χριστούγεννα να γίνουν ολομέλειες σε όλες τις οργανώσεις. Ενημέρωσε, επίσης, ότι τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η οικονομική εξόρμηση του κόμματος με κουπόνια των 2, 5, 10 και 20 ευρώ η οποία θα διαρκέσει ως τις γιορτές. Ζήτησε, τέλος, από τα στελέχη να βοηθήσουν στη συγκρότηση των διαφόρων τομέων, καθώς και να συνδράμουν στις επικείμενες εκλογές για το Τεχνικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Στις επισκέψεις που έγιναν χθες σε μαζικούς χώρους (Εγνατία Οδό, Λιμάνι κ.ά.) αναφέρθηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. Β’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης.



Η παρουσίαση του βιβλίου

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός»  (εκδόσεις Παπαζήση).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, βουλευτής,  Ευάγγελος Βενιζέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  Γιάννης Μπουτάρης, και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής με το Ποτάμι,  Σπύρος Λυκούδης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος  Σταύρος Τζίμας.