Skip to main content

Μαργαρίτης για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης: Ο παλμός της κερκίδας να έρθει και στην ομάδα

Ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά γνωρίζει όσο κανένας άλλος τη σημασία του ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους για την ομάδα του ΠΑΟΚ και την πόλη.

Σε πνεύμα προετοιμασίας για το εντός έδρας ντέρμπι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League, με τον Άρη (15/10, 19:15), κινείται ο ΠΑΟΚ. Μάχη την οποία γνωρίζει στον Δικέφαλο του Βορρά, καλύτερα από τον καθένα, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων», διανύοντας τη δέκατή του σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε (σ.σ. στη διάρκεια της συνεργασίας του με την ομάδα) στα 24 από τα 26 ματς που έδωσαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες. Απουσίασε σε δύο παιχνίδια, λόγω τραυματισμού και αναδείχτηκε συνολικά νικητής στις 14 από τις 24 αναμετρήσεις.

Νικητής ήταν και στο πρώτο του ντέρμπι. Στις 24/11/2012, στην εκτός έδρας επιτυχία του ΠΑΟΚ επί του Άρη με σκορ 72-63. Τότε που χρησιμοποιήθηκε για 17 περίπου λεπτά, καταγράφοντας 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

«Αυτό ήταν το πρώτο μου παιχνίδι ΠΑΟΚ - Άρης. Στο Αλεξάνδρειο, το Νοέμβριο του 2012. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι είχα άγχος για το παιχνίδι. Ήταν αρκετά δύσκολα μέχρι να αποκτήσω την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα, σε ένα γεμάτο γήπεδο, με αυτή την ένταση, αλλά είχα την τύχη να παίζω με παιδιά που ήξεραν και φρόντισαν να βοηθήσουν να καταλάβω κι εγώ τι σημαίνει αυτός ο αγώνας», θυμήθηκε ο ίδιος σήμερα, μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ στο διαδίκτυο.

Πρόσθεσε ο Μαργαρίτης τονίζοντας: «Παίζοντας σε τόσα παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια, άρχισα να συνηθίζω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μείνουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές, να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και από την στιγμή που το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι στο δικό μας γήπεδο, να βγάλουμε πάρα πολλή ενέργεια για να βάλουμε και τον κόσμο στο παιχνίδι. Η παρουσία τους θα μας δώσει περισσότερη ώθηση για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Πάντα είναι ωραίο να παίζεις με κόσμο και σε γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει, τουλάχιστον σε αυτά τα ματς. Και η όλη ατμόσφαιρα είναι πολύ βοηθητική. Το καταλαβαίνεις σε όλη τα διάρκεια της εβδομάδας, από τις συζητήσεις και περιμένεις όλος αυτός ο παλμός της κερκίδας να έρθει και στην ομάδα και να την ανεβάσει».

Κατέληξε επισημαίνοντας πως έγινε... κατήχηση στους νεότερους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ για τη σημασία των αγώνων με τον Άρη. «Έχουμε ήδη μιλήσει στα παιδιά και όχι μόνο εγώ, γιατί υπάρχουν και άλλοι που ξέρουν. Είναι μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία αυτό το παιχνίδι. Θα πρέπει να έχουν όλοι καθαρό το μυαλό τους, να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι, να μην τους επηρεάσει κάτι άλλο και έτσι θα μπορέσουν να το απολαύσουν κιόλας».