Skip to main content

Μαρινάκης: Η εικόνα της Θεσσαλονίκης με ΝΔ είναι άλλη και ο κόσμος το βλέπει

Τι είπε ο γραμματέας του κόμματος για τις εκλογές και τα ψηφοδέλτια -«Οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός - Δεν είναι προεκλογικός χρόνος».

Το κατάλληλο μίγμα νέων και έμπειρων στελεχών για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ψάχνει η ηγεσία του κόμματος εν όψει των εθνικών εκλογών. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, σε δηλώσεις του από την έδρα της ΝΔ Θεσσαλονίκης (Μιχαήλ Καλού 6).

Ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργανώθηκε με δημάρχους του νομού, παρουσία της κομματικής ηγεσίας στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, των προέδρων των ΔΕΕΠ Α' και Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Μητράκα και Θωμά Βράνου, αλλά και του διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Μπρατάκου, του γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη, του υφυπουργού, Παναγιώτη Τσακλόγλου και της γενικής γραμματέα Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Ακολούθησε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, με τη διευρυμένη σύνθεσή της, παρουσία βουλευτών της Α' και της Β' Θεσσαλονίκης.

«Βασική επιδίωξη της ΝΔ είναι να είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, ψηφοφόρους μας και μη, όπως μας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας. Να καταγράφουμε τα προβλήματά τους, να είμαστε χρήσιμοι ως προς την επίλυσή τους, αλλά και να αναδεικνύουμε το κυβερνητικό έργο, το οποίο θεωρώ δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω και των πολλών έκτακτων συνθηκών, των δυσκολιών, που όλοι μας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης.

Για τη Θεσσαλονίκη και το κυβερνητικό έργο είπε ότι «τα μεγάλα έργα προχωράνε, όπως το μετρό, το flyover στην περιφερειακή οδό, το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά και πολλά έργα βελτιωτικά και μέσα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι άλλη η εικόνα της Θεσσαλονίκης πια, αρχίζει ο κόσμος και το βλέπει. Περνάει πλέον από τις μακέτες και τους μουσαμάδες, τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, σε έργα τα οποία αγγίζουν πλέον την καθημερινότητά του κι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει ούτε δευτερόλεπτο».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αναφέρθηκε σε σημαντικές τομές που έγιναν μέσω του κυβερνητικού έργου, στις συντάξεις, την ψηφιακή επανάσταση, τη μείωση πλέον των 50 φόρων, τη βελτίωση και τις προσλήψεις στα νοσοκομεία και στην εκπαίδευση, αλλά και στην αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πραγματικός ηγέτης όλων των Ελλήνων, που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα ανυποχώρητος, σεβόμενος το διεθνές δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον προεκλογικό χαρακτήρα των περιοδειών που γίνονται από κλιμάκια της ΝΔ ανά την Ελλάδα (σήμερα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν εξόρμηση τρία τέτοια κλιμάκια) ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Προβλήματα υπάρχουν πάντα, μεγάλα και καθημερινότητας. Εμείς με ευπρέπεια, με συνέπεια, είμαστε εδώ για να τα καταγράψουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να λυθούν. Κάθε επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη θα μας φέρνει μπροστά μας μια καλύτερη εικόνα. Προσπαθούμε όλοι να είμαστε κοντά στους πολίτες γι' αυτό γίνονται και οι περιοδείες. Για εμάς οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Μπαίνουμε στον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές. Δεν είναι προεκλογικός χρόνος, αλλά βαθιά μεταρρυθμιστικός χρόνος. Δεν θυμόμαστε τους πολίτες μόνο πριν τις εκλογές. Κριτής μας θα είναι μόνο ο κόσμος, που θα αποφασίσει και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει ακόμη πιο ισχυρή εντολή στη ΝΔ. Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακολουθούμε μαξιμαλιστική λογική, λογική πλειοδοσίας, δεν προσπαθεί να λαϊκίσει πάνω στα προβλήματά του».

Μείζον πρόβλημα στην κοινωνία είναι η ακρίβεια, είπε.

Ερωτηθείς για τα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών και την παρουσία νέων υποψηφίων, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «η παρουσία σήμερα του νεότερου γραμματέα της ΝΔ, μαζί με τους έμπειρους Μπρατάκο και Κονταδάκη στέλνει το μήνυμα. Χρειάζεται η ανανέωση, χρειάζεται και η εμπειρία. Έτσι θα κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα σε όλη την Ελλάδα με έμπειρα στελέχη, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά και με νέα στελέχη, στις βουλευτικές, τις αυτοδιοικητικές, ακόμη και τις εκλογές στα Επιμελητήρια. Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους όπως ο κ. Τσίπρας μόνο και μόνο για κάποιες ψήφους σε μια εκλογική διαδικασία και στη συνέχεια με τις πολιτικές μας να διώχνουμε τον ένα νέο μετά τον άλλο».

Ο κ. Μαρινάκης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για πέμπτη φορά ως γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που και ο ίδιος επισήμανε, προκειμένου να δείξει το αυξημένο ενδιαφέρον του κόμματο για την περιοχή.