Skip to main content

Με γάντια και αντισηπτικά η ορκωμοσία Σακελλαροπούλου στη Βουλή (φωτο)

Ο αριθμός των προσκεκλημένων πολιτικών, διπλωματικών και άλλων αρχών στην ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας περιορίστηκε στους περί τους 170

Σε μία σχεδόν άδεια Βουλή, με μόνο 170 άτομα παρόντα, λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Για προληπτικούς λόγους, αλλά και ως μήνυμα στην κοινωνία για τη σοβαρότητα αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο αριθμός των προσκεκλημένων πολιτικών, διπλωματικών και άλλων αρχών περιορίστηκε στους περί τους 170 από 1.000 που προβλέπεται.

Τα μέτρα ήταν αυστηρά, με τους περισσότερους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου που έχουν επιφορτιστεί με το τελετουργικό να φορούν γάντια μιας χρήσεως.

Αντισηπτικά έχουν τοποθετηθεί παντού, ενώ είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μοίρασε αντισηπτικό σε υπουργούς και βουλευτές πριν από την ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής. Το ίδιο έκανε και ο βουλευτής του Μέρα25 Κλέων Γρηγοριάδης, μοιράζοντας αντισηπτικό στους συναδέλφους του.

Μάλιστα, η κ. Σακελλαροπούλου, συναισθανόμενη την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο, 14 Μαρτίου στο Προεδρικό Μέγαρο.