Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Μήνυμα διεκδικήσεων από την πρώτη παράταξη στις εκλογές των εργαζομένων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρώτη συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Νίκο Λιακόπουλο

Μήνυμα συνεργασίας αλλά κυρίως... διεκδικήσεων στέλνουν οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα προσήλθαν στις κάλπες με το αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές στον μεγαλύτερο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ στη χώρα, να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του στις ενέργειες της διοίκησης Ζέρβα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης ψηφοδέλτιο και συγκεκριμένα της παράταξης «Ενιαίο» το οποίο ήταν πολυκομματικό πήρε πάνω από 50% και κατέκτησε επτά από τις δεκατρείς έδρες (751 ψήφους – 7 έδρες). Η παράταξη «Όλοι μαζί» που στηρίχθηκε από τη διοίκηση και τη ΝΔ έλαβε 414 ψήφους και 4 έδρες ενώ η ΔΑΣ που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ 174 ψήφους και 2 έδρες.

Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει ο Σύλλογος για τη συγκρότηση του προεδρείου του νέου διοικητικού συμβουλίου. Στη συνέχεια αναμένεται και η πρώτη συνάντηση του Συλλόγου με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Νίκο Λιακόπουλο, την ώρα που οι εργαζόμενοι εδώ και περίπου δύο μήνες βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους τις Κυριακές.

Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Φουντούκης εκ των προτεργατών της παράταξης «Ενιαίο» «δεν έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά της διοίκησης για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις».

Βέβαια, το εάν θα σκληρύνουν οι εργαζόμενοι τη στάση τους προχωρώντας σε νέα μορφή κινητοποιήσεων θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Συλλόγου αφού πρώτα συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο Δ.Σ.. «Όταν η διοίκηση ούτε καν ακούει τους εργαζόμενους, θα τους βρίσκει απέναντί της. Τα προβλήματα παραμένουν και αυτός ο δήμαρχος έχει επιλέξει να είναι απέναντί μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ.Φουντούκης.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των εργαζομένων είναι μεταξύ άλλων οι πληρωμές τα Σαββατοκύριακα, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) - με την καθυστέρηση του καινούργιου διαγωνισμού καθώς και η μη αποτίμηση των παλαιότερων – αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις τμημάτων της καθαριότητας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΨΗΦΙΣΑΝ : 1.597
ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ: 54
ΕΓΚΥΡΑ: 1.543

ΕΝΙΑΙΟ: 751 ψήφους - Έδρες 7
Όλοι Μαζί: 414 ψήφους - Έδρες 4
ΔΑΣ:174 ψήφους - Έδρες 2
Έχουμε φωνή: 113 ψήφους - Έδρες 0
ΑΕΚ:91 ψήφους – Έδρες 0