Skip to main content

Μνημόνιο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής

Στο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπονται η διάδοση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας και διανομής των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης  νέων συνεργασιών και με στόχο την προώθηση κοινών δράσεων, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και διάδοση του γαστρονομικού τουρισμού στη Χαλκιδική, την ανάδειξη της πληθώρας των τοπικών αγροτικών & κτηνοτροφικών προϊόντων της Χαλκιδικής σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων, που θα ενισχύσουν και θα συνδέσουν τον τουρισμό με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στο Νομό Χαλκιδικής.  

Το Μνημόνιο υπογράφτηκε σήμερα στον χώρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Κουφίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος κ. Δημήτρη Κυριακόπουλο. Στην υπογραφή του Μνημονίου παρέστησαν ακόμη εκ μέρους της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Χρήστος Γκότσης και το μέλος του ΔΣ κ. Βασίλης Μαλτάς.

Στο μνημόνιο μεταξύ άλλων προβλέπονται η δημιουργία και προώθηση καινοτόμων δράσεων, η διάδοση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας και διανομής των τοπικών αγροτικών προϊόντων καθώς και η διάδοση σύγχρονων μεθόδων κτηνοτροφίας και αντίστοιχα διανομής των τοπικών κτηνοτροφικών προϊόντων.