Skip to main content

Μπακογιάννης στη Greenagenda: Το σχέδιο για τη διάσωση του Ασωπού

Τι λέει σε συνέντευξή του στη Greenagenda.gr ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για το μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης που αντιμετωπίζει ο ποταμός

Σχεδόν σαράντα χρόνια γινόταν η ανεξέλεγκτη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στον Ασωπό, στην περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Από το 2004 οι αναλύσεις ανίχνευσαν υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου, μολύβδου, νιτρικών και καδμίου, καθώς και εξασθενές χρώμιο, αποδεικνύοντας τη σοβαρότητα και την έκταση της ρύπανσης στον ποταμό.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, συμμεριζόμενος την αγωνία των κατοίκων, δίνει μαζί τους αγώνα για την εξυγίανση της ευρύτερης περιοχής ώστε να μην επαναληφθεί η απόρριψη τοξικών ουσιών στο περιβάλλον, δίχως να περιορίζεται σε ευχολόγια και γενικόλογες παρατηρήσεις για όλα όσα πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας στη Greenagenda.gr για το μείζον ζήτημα, ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει ότι αυτήν τη στιγμή ο Ασωπός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά σε καμία περίπτωση, όπως λέει, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει πλήρως επιλυθεί.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr