Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΝΔ: ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη Κώστα Σκρέκα, θα εφαρμοστεί άμεσα ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση της Επιχείρησης.

«Η αποτυχία του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ είναι η κορυφή στο παγόβουνο του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησε με τους χειρισμούς της την τελευταία τετραετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας», αναφέρει για την κατάληξη του διαγωνισμού ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

«Με την εγκληματική τους ανευθυνότητα, ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί έφεραν τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεωκοπίας, με ζημιές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ την ημέρα. Το ναυάγιο της λιγνιτικής αποεπένδυσης της ΔΕΗ ανοίγει το δρόμο σε επικίνδυνες εξελίξεις, τόσο για την ίδια την Επιχείρηση, όσο και γενικότερα για τον ενεργειακό τομέα της χώρας», σημειώνει ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η  Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη ΔΕΗ να καταρρεύσει. Θέλουμε και μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση της Επιχείρησης, ώστε να διασφαλίσουμε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε μια ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού με προσιτές τιμές για την παραγωγή, το εμπόριο και τα νοικοκυριά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ