Skip to main content

Νιγηρία: Όμηροι πειρατών τρεις Έλληνες ναυτικοί- Ζητούν λύτρα οι απαγωγείς (vid)

Οι τρεις ναυτικοί έχουν μεταφερθεί στη ζούγκλα της περιοχής του Νίγηρα και είναι καλά στην υγεία τους - Διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση τριών Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι κρατούνται όμηροι από πειρατές, στη Νιγηρία.

Οι πειρατές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζητούν λύτρα, ενώ την υπόθεση παρακολουθούν στενά οι αρμόδιες ελληνικές αρχές. Πρόκειται για το 24ο περιστατικό απαγωγής στον Κόλπο της Γουινέας, το 2020.

Οι τρεις ναυτικοί έχουν μεταφερθεί στη ζούγκλα της περιοχής του Νίγηρα και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η κρατική τηλεόραση είναι και οι τρεις καλά στην υγεία τους. Οι δύο ναυτικοί του πλοίου, που δεν πιάστηκαν από τους πειρατές, κατάφεραν να το οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγος της Νιγηρίας.

Σε διαρκή επικοινωνία, βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών με τις τοπικές προξενικές αρχές της Ελλάδας στο Λάγος, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι επαφές με τους πειρατές της πλοιοκτήτριας εταιρείας για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ναυτικών.

Άλλωστε, εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας φτάνει σήμερα αεροπορικώς στο Λάγος, προκειμένου να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις. Η οικονομική συμφωνία – τα λύτρα– και η καταβολή τους, είναι που θα κρίνει την απελευθέρωση των τριών Ελλήνων ναυτικών.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, στον Πειραιά, απευθύνει έκκληση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απελευθερωθούν οι συνάδελφοί τους.