Skip to main content

Νοτοπολούλου: Οι ξενοδόχοι εκπέμπουν SOS η κυβέρνηση όμως αγνοείται για άλλη μία φορά

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά γυρνάει την πλάτη στους επιχειρηματίες του τουρισμού», όπως σημειώνει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Βολές κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έκανε λόγο για ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άφησε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Διαβάστε επίσης Κικίλιας: Ανέκαμψαν οι χειμερινοί προορισμοί κατά την εορταστική περίοδο

Όπως αναφέρει η τομεάρχης, η «μαγική εικόνα που για ακόμη μια φορά επιχειρεί να καλλιεργήσει ο κ.Κικίλιας στον τουρισμό την ώρα που οι ξενοδόχοι εκπέμπουν SOS αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και με τα προβλήματα των ανθρώπων».

Οι επαγγελματίες του κλάδου, σύμφωνα με την κ. Νοτοπούλου, μετρούν πληγές εδώ και δυο χρόνια και η αυξημένη κινητικότητα των εορτών σε συγκεκριμένους προορισμούς «δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τα τεράστια χρηματοδοτικά κενά ούτε τους δύσκολους μήνες που έρχονται με την επέλαση της 'Ομικρον και το κύμα ακυρώσεων».

«Σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα ανασφάλειας και υπονόμευσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του τουρισμού, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά τους γυρνάει την πλάτη», σημειώνει η τομεάρχης.

Η ίδια καταλήγει λέγοντας πως οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και η κυβέρνηση οφείλει  να δει την πραγματικότητα και να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τον κλάδο.