Skip to main content

Νοτοπούλου: Αναγκαιότητα η απότιση φόρου τιμής στον εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη σημασία απότισης φόρου τιμής στον Νίκο Καπετανίδη για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου.

Η απότιση φόρου τιμής στον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη αποτελεί ουσιώδη αναγκαιότητα για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου, σύμφωνα με την τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η θυσία των 69 προκρίτων, προσωπικοτήτων του Ποντιακού Ελληνισμού ύστερα από διάτρητες δικαστικές αποφάσεις του «Δικαστηρίου της Ανεξαρτησίας» στην Αμάσεια μεταξύ αυτών και ο Νίκος Καπετανίδης συγκινεί σήμερα όλον τον Ελληνισμό ειδικά την Ομογένεια, συμπληρώνει η τομεάρχης.

Η ίδια επισημαίνει πως οι φορείς της οποίας συνέλαβαν την ιδέα και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί περικαλλές μνημείο με την μορφή του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στο νέο Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά που απέδωσε στους Έλληνες πολίτες ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία των ομογενών μας από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία ,Σουηδία, Ρωσία και Βέλγιο, και τα τρία Ποντιακά σωματεία του Δήμου Παύλου Μελά, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά ύστερα από θερμή θετική εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζιδη», τονίζει η κ. Νοτοπούλου.

Είθε το μνημείο αυτό να τοποθετηθεί  σύντομα στον προσήκοντα χώρο στο νέο Μητροπολιτικό πάρκο και να βρεθούμε όλοι μαζί ασφαλείς και υγιείς στα αποκαλυπτήριά του τον Σεπτέμβριο, καταλήγει η τομεάρχης.