Skip to main content

Νταβούτογλου: Δεν θα γίνει η Τουρκία ανοιχτή φυλακή για μετανάστες

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία που θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια «ανοιχτή φυλακή» για μετανάστες.

Για δυσκολίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ικανοποίηση των όρων που θέτει η Τουρκία με αντάλλαγμα την συμβολή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κάνει λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε δηλώσεις του, ωστόσο, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, εξέφρασε ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες.

«Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν δυσκολίες εντός της ΕΕ ως προς την ικανοποίηση των όρων (της τουρκικής πρότασης)» δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

«Τα συζητήσαμε με τη γερμανιδα καγκελάριο τηλεφωνικώς την περασμένη εβδομάδα και με τον Ντ.Τουσκ, όταν επισκέφθηκε την Αγκυρα» είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία που θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια «ανοιχτή φυλακή» για μετανάστες.

«Δεν θα δεχτούμε μια πρόταση που θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια ανοιχτή φυλακή για μετανάστες. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα για την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μετανάστες» κατέληξε.

Ο Νταβούτογλου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, για να έχει αύριο, Παρασκευή, συνάντηση με τους ευρωπαίους ηγέτες πάνω στη συμφωνία, στην οποία θα καταλήξουν -αν καταλήξουν- απόψε.