Skip to main content

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης νέος διευθυντής εκπαίδευσης στην Κ. Μακεδονία

Ο κ. Κόπτσης προέρχεται από τον χώρο της πρωτοβάθμιας και είχε διατελέσει στέλεχος του υπ. Παιδείας. Ποιοι αναδείχθηκαν στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης είναι ο νέος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των συνολικά 14 υποψηφίων από το αρμόδιο Συμβούλιο Επιλογής το οποίο είχε συγκροτηθεί από το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Κόπτσης συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 43,48. Στη δεύτερη θέση με 42,69 είναι η Κατερίνα Τσέκου. Βαθμολογία πάνω από 40 είχαν και οι Νίκος Ακριτίδης (40,42) και Νίκος Απτεσλής (40,03). Ο κ. Κόπτσης θα πάρει τη θέση του Παναγιώτη Ανανιάδη ο οποίος δεν επιδίωξε ανανέωση της θητείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος διευθυντής ήταν πρώτος στη βαθμολόγηση και των τυπικών προσόντων, καθώς και στη συνέντευξη. Προέρχεται από τον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και είχε διατελέσει στο παρελθόν στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, σχολικός σύμβουλος και τελευταία συντονιστής εκπαιδευτικού έργου.

Χθες το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες επιλογής περιφερειακών διευθυντών και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Η θητεία των νέων διευθυντών θα λήξει τον Ιούλιο του 2022. Υπενθυμίζεται ότι κατά το τελικό στάδιο της διαδικασίας και συγκεκριμένα στη φάση της αποσφράγισης των βαθμολογιών που δόθηκαν στους υποψηφίους στη διάρκεια των συνεντεύξεων, αποχώρησαν οι τέσσερις αιρετοί, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια. Ειδικότερα, κατήγγειλαν ότι ο πρόεδρος του 9μελους Συμβουλίου αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τη βαθμολογία την οποία έβαλε κάθε μέλος του Συμβουλίου σε καθέναν από τους υποψηφίους.

Οι νέοι περιφερειακοί διευθυντές στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας έχουν ως εξής:

Στη Δυτική Μακεδονία, σε σύνολο δέκα υποψηφίων διευθυντής επιλέχθηκε ο Θόδωρος Μαρδίρης με βαθμολογία 41,58 έναντι 41,42 του Αθανάσιου Παπαευαγγέλου.

Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη διευθυντής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος με βαθμολογία 39,16 έναντι 38,77 της Ευρώπης Πουρσανίδη, σε σύνολο 14 υποψηφίων.

Στην Ήπειρο οι υποψήφιοι ήταν μόνον πέντε και διευθυντής επελέγη ο Κωνσταντίνος Καμπουράκης με 43,25 έναντι 39,51 του Γιώργου Παπαφώτη.

Στη Θεσσαλία, σε σύνολο δέκα υποψηφίων επικράτησε ο Γιώργος Δοδοντσάκης με 42,30 μόρια έναντι 40,35 της Κατερίνας Καραγιώργου.

Στο Βόρειο Αιγαίο όπου οι υποψήφιοι ήταν συνολικά δέκα διευθύντρια αναδείχθηκε η Μαρία Παπαδανιήλ με βαθμολογία 40,20 έναντι 40,09 του Δημήτρη Μπούμπα.

Στη Δυτική Ελλάδα, σε σύνολο έντεκα υποψηφίων διευθυντής είναι ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος με 41,76 έναντι 39,56 του Θόδωρου Μπίρμπα.

Στα Ιόνια Νησιά όπου υπήρξαν συνολικά εννέα υποψηφιότητες διευθυντής αναδείχθηκε ο Πέτρος Αγγελόπουλος με βαθμολογία 40,41έναντι 38,96 του Σάββα Ταϊλαχίδη.

Στην περιφέρεια Κρήτης δόθηκε σκληρή μάχη ανάμεσα στον Μανόλη Καρτσονάκη και στον Μανόλη Αλεξάκη με νικητή τον πρώτο ο οποίος συγκέντρωσε βαθμολογία 40,92 έναντι 40,76 του δεύτερου. Οι υποψήφιοι ήταν συνολικά επτά.

Στο Νότιο Αιγαίο, σε σύνολο δώδεκα υποψηφίων νέος διευθυντής αναδείχθηκε ο Νίκος Ράπτης με βαθμολογία 43,45 έναντι 40,37 της Μαρκέλας Παραμυθιώτου.

Στην Πελοπόννησο νέος διευθυντής είναι ο Δημήτρης Οικονομόπουλος ο οποίος συγκέντρωσε βαθμολογία 41,20 με δεύτερο τον Σταύρο Κωτσάκη με βαθμολογία 37,06. Οι υποψήφιοι ήταν συνολικά δέκα.

Στη Στερεά Ελλάδα, σε σύνολο έντεκα υποψηφίων διευθύντρια αναδείχθηκε η Ελένη Μπενιάτα με βαθμολογία 40,65 έναντι 40,30 του Αθανάσιου Τσαπρούνη.

Τέλος, στην Αττική, σε σύνολο 21 υποψηφίων, διευθυντής αναδείχθηκε ο Γιώργος Κοσυβάς με βαθμολογία 42,13 έναντι 41,69 της Ελένης Μανιάτη.