Skip to main content

Ο ΟΑΣΘ ζητεί να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων του - Για ποιους λόγους

Η διοίκηση του Οργανισμού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία - Οι λόγοι που επικαλείται η διοίκηση

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η διοίκηση του ΟΑΣΘ για την αυριανή συμμετοχή των εργαζομένων του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ στις 9 Νοεμβρίου - Με προσωπικό ασφαλείας τα λεωφορεία

Σύμφωνα με πηγές από τον Οργανισμό, η διοίκηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία διότι: «Δεν έχει τηρηθεί η εκ του νόμου υποχρέωση για ενημέρωση του Οργανισμού τέσσερις ημέρες νωρίτερα και δεν έχει οριστεί, κατά παράβαση του νόμου, το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας» και γιατί, όπως επισημαίνεται, «το Συνδικάτο διαθέτει προσωπικό για την κίνηση μόνο 50 λεωφορείων, αντί για 133 που προβλέπονται από τη διαιτητική απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)». 

Για την αγωγή έχει οριστεί δικάσιμος σήμερα Τρίτη στις 13:00.

«Η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει ζητήσει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε η όποια απόφαση να εκδοθεί πριν την ώρα έναρξης της απεργίας, για την έγκαιρη ενημέρωση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, αλλά και των εργαζόμενων», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εκτελούν γραμμές του ΟΑΣΘ θα κινηθούν κανονικά αύριο κατά τη διάρκεια της απεργίας.