Skip to main content

Ο Τσίπρας ως σύγχρονος Σαούλ και οι πρωταθλητές στα... λόγια

Η διαπίστωση του Αρχιεπισκόπου θα μείνει στην ιστορία. Όχι μόνον για τον... εκχριστιανισμό του Τσίπρα, αλλά και επειδή επιδέχεται και άλλες ερμηνείες

Διάλογος στην Ιεραρχία: Λέγει ο μητροπολίτης Δημητριάδος στον αρχιεπίσκοπο «Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο...». Απαντά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα απολύτως, γιατί εμπιστεύομαι την ποιμαντική μου. Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ»!

Η διαπίστωση του Αρχιεπισκόπου θα μείνει στην ιστορία. Όχι μόνον για τον εκχριστιανισμό του Τσίπρα, που μάλιστα θα γίνει και ιεροκήρυκας της Ορθοδοξίας, αλλά και επειδή επιδέχεται και άλλες ερμηνείες. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι θα γίνει σύγχρονος Σαούλ, δεν είπε ότι θα μετεξελιχθεί σε Παύλο. Και Σαούλ, είναι όλη η Αριστερά.

Από την άλλη πλευρά, δεν κατάλαβε τίποτε ο Αρχιεπίσκοπος από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ακόμη και αν η μεταστροφή του Τσίπρα είναι πραγματική, έχει απλώς χρονικό ορίζοντα, όσο είναι πρωθυπουργός. Μόλις βρεθεί στην αντιπολίτευση, θα τον βλέπουμε πάλι να σηκώνει τις μπάρες από τα διόδια, και να ανεβαίνει στα τρακτέρ, καταγγέλλοντας την κακή δεξιά.

Υπάρχει κι άλλο. Ποιος είναι το αφεντικό στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας; Αμφιβάλλω. Οι γέροντες σταλινικοί κάνουν κουμάντο. Εξ ου και ο προγραμματισμένος ανθελληνισμός, εξ ου και η καταδίκη της αριστείας, που τη μισούν επειδή τους είναι άπιαστη, εξ ου και η σκόπιμη καταστροφή των ιδιωτικών επιχειρήσεων, παράλληλα με την απομάκρυνση παραγωγικών επενδύσεων.

Στα λόγια είναι πρώτοι. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 3η Σύνοδο κορυφής Thessaloniki Summit 2018 των Βαλκανικών χωρών, είπε: «διερευνούμε και τη δυνατότητα διακλάδωσης του αγωγού EastMed προς τα Βαλκάνια, αλλά δεν έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε και σε ένα τρίτο project, προωθώντας στις Βρυξέλλες τις σημαντικές προοπτικές που θα μπορούσε να έχει η επέκταση του αγωγού Turkish Stream προς την Ελλάδα».

Ποια επέκταση του Turkish Stream, τον οποίο είχε βαπτίσει και Greece Stream ο Α. Τσίπρας; Παρακολουθεί τι γίνεται στις Βρυξέλλες; Η αρμόδια Επιτροπή ήδη ενέκρινε τα σχέδια της Βουλγαρίας να καταστεί ενεργειακός κόμβος, οι δε Ρώσοι από τον Πούτιν και τον Λαβρόφ, έως τους τεχνοκράτες, δηλώνουν ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος του Turkish Stream, θα περάσει στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας. Πάει κι αυτή η προοπτική επένδυσης.

Το τι μαθαίνουμε από τον λαλίστατο Πάνο Καμμένο δεν λέγεται. Επιβεβαιώνει δηλαδή αυτά που γνωρίζουμε αλλά δεν θέλουμε να τα πιστέψουμε. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο διεθνές συνέδριο "ΑΘΗΝΑ" που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ. Άφησε σαφείς αιχμές κατά της ΕΥΠ και του τρόπου λειτουργίας της, δηλώνοντας ότι «η Υπηρεσία δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Σε μια σοβαρή χώρα, οι Υπηρεσίες έπρεπε να έχουν άμεση επαφή πλην του πρωθυπουργού με τα τρία βασικά υπουργεία, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΘΑ και Προστασίας του Ρουβίκωνα. Μιλάμε βέβαια για σοβαρές χώρες.

Είπε ο Καζαντζάκης: «Σα δεν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, δεν βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει». Πότε θα φτάσουμε επιτέλους σ’ αυτήν την άκρη, να πετάξουμε ό,τι άχρηστο μαζεύτηκε σ’ αυτόν τον τόπο;