Skip to main content

ΟΕΕ: Επιβεβλημένη η παράταση όλων των προθεσμιών που λήγουν τέλη Σεπτεμβρίου

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος επισημαίνει πως έγινε δέκτης έντονων διαμαρτυριών για την ταυτόχρονη είσοδο στο TAXIS λόγω λήξης των προθεσμιών.

Η λήξη πολλών προθεσμιών στο τέλος Σεπτεμβρίου (αδήλωτα τετραγωνικά, πρόγραμμα «Γέφυρα», κ.λπ.), καθώς και το μαζικό ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων για να ενημερωθούν για το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν, οδήγησε στην ταυτόχρονη είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών στο σύστημα TAXIS, επισημαίνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο αναφέρει πως έγινε δέκτης «έντονων και δίκαιων διαμαρτυριών λογιστών - φοροτεχνικών και φορολογουμένων σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος». Το θέμα συζητήθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ. Για τον σκοπό αυτό, ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας επικοινώνησε με όλους τους εμπλεκόμενους στα αρμόδια Υπουργεία και έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση ανακοίνωση της παράτασης όλων των προθεσμιών υποχρεώσεων πολιτών και επιχειρήσεων που λήγουν τέλος του μήνα.