Skip to main content

Καθηγητής Γενετικής: Όριο 20-30 ατόμων σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης προειδοποίησε πως «περπατάμε σε ένα λεπτό σκοινί» και υπάρχει ο κίνδυνος «να πέσουμε».

Την ανησυχία του για την επικράτηση του «κακού» σεναρίου, μια επιθετική αύξηση δηλαδή των κρουσμάτων κορωνοϊού μετά τον διπλασιασμό τους σε πολύ λίγες ημέρες εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής τόνισε πως «είδαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων σε 3 ημέρες. Φυσικά είναι το α’ μέρος. Περιμένουμε να δούμε αν είναι μια στατιστική ανωμαλία ή η αρχή ενός προτύπου που θα συνεχίσει» και εξήγησε πως η μεγάλη διασπορά είναι αναμενόμενη αλλά το ανησυχητικό θα είναι να υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης, όπως γάμοι, πανηγύρια, πάρτι, συγκεντρώσεις σε εκκλησίες και σε άλλους χώρους.

«Περπατάμε σε ένα λεπτό σκοινί», προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι επειδή υπάρχει ο κίνδυνος «να πέσουμε» κατά τη γνώμη του πρέπει άμεσα να ληφθούν ακόμη πιο έντονα μέτρα.

Ειδικότερα πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους ή να συμμετέχουν σε γάμους και βαπτίσεις σε έως 20 με 30 άτομα.