Skip to main content

Παλληκάρι ο μισός Άρης στην Τούμπα, πήρε ισοπαλία από τον κακό ΠΑΟΚ

Στα προκριματικά του Champions League o ΠΑΟΚ ο οποίος έκλεισε τη σεζόν με ακόμα μία κακή εμφάνιση - Παλληκαρίσιος βαθμός για τον Άρη

Τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατέλαβε ο ΠΑΟΚ, παρά το 0-0 της Τούμπας κόντρα στον Άρη, για την τελευταία αγωνιστική των play off. Ο δικέφαλος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ οι κιτρινόμαυροι τερμάτισαν στην πέμπτη θέση, παίρνοντας παλικαρίσιο βαθμό παρά το αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες. Στην τρίτη θέση η ΑΕΚ, καθώς έχασε εύκολα από τον Ολυμπιακό με σκορ 3-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και έπαιζαν τον Άρη στο μισό γήπεδο. Η πρώτη ευκαιρία των παικτών του Φερέιρα καταγράφηκε στο 4', όταν η κεφαλιά-ψαράκι του Μαουρίσιο, ανάγκασε σε φοβερή επέμβαση τον Κουέστα, ενώ στην επαναφορά ο Μπίσεσβαρ σημάδεψε το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και πέντε λεπτά αργότερα ο Σφιντέρσκι γύρισε την μπάλα, εντός μικρής περιοχής, αλλά ο Σόουζα απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 19' σημειώθηκε η μοναδική ευκαιρία του Άρη, στις ελάχιστες επισκέψεις των παικτών του Ένινγκ στα καρέ του Πασχαλάκη, αλλά η κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του κίπερ του δικεφάλου.

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν κινητικοί, αλλά έδειχναν και σημάδια χαλαρότητας. Στο 34' έχασαν, πάντως, τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Ο Τζόλης σούταρε, ο Κουέστα έσωσε την εστία του και στην επαναφορά ο Ελ Καντουρί είδε τον Σόουζα να απομακρύνει το πλασέ του πριν τη γραμμή της εστίας. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, καθώς και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι λαθών.

Χαλάρωσε ο ΠΑΟΚ, κράτησε ο Άρης

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα σε σχέση με το πρώτο. Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα και στο 48' παραλίγο να προηγηθεί με τον Διαμαντόπουλο, αλλά ο Έλληνας φορ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Ο ΠΑΟΚ έδωσε περισσότερο χώρο στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους και ένιωθαν λιγότερη πίεση στην εστία τους. Στο 60' ο Βαρέλα είχε κεφαλιά άουτ, ενώ στο 62' ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε το φάουλ του Ματίγια. Στο 72' ο Μιχαληλίδης απάντησε, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στοχ έφυγε στην κόντρα, αλλά το αδύναμο πλασέ έφτασε στα χέρια του Κουέστα. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Βιεϊρόνια με απευθείας κόκκινη.

ΠΑΟΚ (ΑΦερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι (77' Στοχ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί (71' Εσίτι), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (77' Βιεϊρίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ, Τζόλης (64' Λημνιός), Σφιντέρσκι

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος (90'+5' Τσαγκαλίδης)